Ge mig nu!

Shizzle my dizzle, trött tjej idag. Helt gäspig och tråkig och ja... buhu!

Nyss hemkommen från Henrik, har absolut ingenting att göra. Försöker göra det bästa av situationen och skriver några rader här. Fastän jag inte har någonting nytt eller det minsta intressant att komma med.

Eller jo, en grej kanske:
Nyår 2009 firas på Gotland tillsammans med världens bästa vän. Det skall bli hur mysigt som helst. Insåg rätt snart att jag inte skulle klara mig ytterligare ett år utan Zandrah och alla, eller Gotland. Det skulle helt enkelt inte fungera.

Nu är mina cravings efter nyår enorma.

Hörs kanske senare, maybe there will be some pictures from LAD.

All the attitude you need, little sister

Little sister playing cool.

Salvation Serenade - As it never ends

Ett lokalt band här i Katrineholm. En polare till mig är med, Daniel heter han (lååånga bruna håret, spelar gura). Vi umgicks en del när jag var yngre, fram till dess att jag var ungefär 15. Åh, lilla Danne, för det är så jag kommer ihåg honom, fastän han är två år äldre än mig. Han kommer alltid vara lilla söta snälla roliga Danne för mig. Men nu är killen grym på gura, och det här bandet är riktigt skickliga (även fast det inte alls är min musikstil), det kan man verkligen inte gå under bordet med. Har sett dem live ett antal gånger. Grymt!

 

Nu drar jag iväg till Sucken och ser Katrineholms bästa band, LAD! LAD-girl forever or what? Längtar efter Kim, Idorna och Sär väldigt, väldigt mycket! Snart flyttar Sär och Ida W... hur blir festerna nu då? :( Ni kommer bli så förbannat saknade här hemma!


Japp, så är'e!

Säga vad man säga vill.
Jag kämpade och kämpade i tre månader, till slut blev det bara för mycket. Got tired of being a carrot every second month.

 

Nu bär det av till Eskilstuna och Sommarens sista suck där våra grabbar spelar ikväll. Jag talar givetvis om Love and Duct Tape (lägg märke till startsidan, Henke har gjort mannen som strosar på månen, han har talang min karl). Det skall bli ett kärt återseende, det var trots allt ett tag sedan nu. Såg dem sist på nationaldagen. Jisses vad tiden går fort?!

 

Puss!

 


Kingda Ka - woho woot?

Ja, ni ser ju själva. Det är helt jävla galet. Jag blir ärligt talat rädd bara av att se på klippet. Samtidigt har jag en känsla av att man kanske faktiskt sitter säkrare i Kingda Ka än vad man gör i Gröna Lunds bergochdalbana, de har ju ändå en "sele" över överkroppen, vilket man inte har på Grönan.

 

Fast ja... man lär väl dö av chock när man känner hastigheten. Jag dör nästan av att se på videon. Mår till och med lite illa.

 

Så, Zandrah och Eric, är det Liseberg eller Kingda Ka nästa år? You tell me.


En lyckad dag på Gröna Lund med Z&E

Då var man nyligen hemkommen från Gröna Lund. Sitter här i Rimbo med Zandrah. Vi chillar i soffan och det känns helt otroligt skönt efter en lång dag full av spring och skrik. Våra fötter luktar någonting som liknar korv, and no, I'm not joking. Det är stunder som dessa, när man måste stå ut med jag-har-gått-i-samma-skor-hela-dagen-lukt, som man önskar att man faktiskt tagit ett par öppna skor som inte gömmer fötterna. 

Så, nu måste jag såklart dra en +/-, so here it comes:

+
* Extreme, som vi till slut vågade åka. Vi velade ett bra tag där skall ni veta. När vi skulle gå på var det en tjej, som just åkt, som såg helt jävla förskräckt ut, nästan förbannad. Och så sa hon till sin pojkvän, med världens mest ilskna min: "ALDRIG MER!", trodde seriöst hon skulle tuppa av. Men det är nog min favorit hittils faktiskt.

* Cheeseburgare. Så jäklarns gott det var med en fettig burgare efter allt åkande! Vitlöksdippen med de kokheta stripsen satt inte fel det heller. Colan var kall och god! Mums!

* Jordgubbssockervadd. Ja, det var faktiskt jäklarns gott det med. Länge sedan man smakade vadd. Kändes så mysigt att strosa omkring där och käka sockisvaddis.

-
* Insane. Jag säger bara en sak, INSANE vad man slog i bakhuvudet! Efter det att hela jävla vagnen snurrat ett varv fick man sig en rejäl smäll i skallen. Det var inget skönt alls faktiskt. Dessutom varade "det roliga" (som inte var roligt) i ungefär tio sekunder. Man kände ingenting i magen (jag vill att en karusell skall framkalla en kittlande känsla i maggropen) och man gjorde sig alltså bara illa. Åk den inte, den är så inte värd.

* Fel buss "på väg mot Rimbo". Ja, vi tog fel buss i Danderyd. Den tog oss bara halva vägen till Rimbo, vilket vi inte visste om. Så vi fick snällt vänta i ca. 50 minuter på nästa buss mot Rimbo, mitt ute i ingenstans. Fast ja... vi roade oss rätt fint ändå, kul var det! Men vilken tabbe. :p

* Skoskav.

Det var min plus- och minuslista. Nu skall jag spela lite WOW och dricka coca-cola. Så jevvla nice. Hörs i morgon, om jag inte kommer på någonting superduperviktigt att skriva redan ikväll det vill säga. Men vad är oddsen? Puss.


Fem saker jag irriterat mig på mellan Gotland - Rimbo

  • Jag och Zandrah hade ingenting att göra på båten så vi kollade på en del bilder. Det fanns hur många bilder som helst där hon såg verkligen skitrolig ut, så vi garvade ju som fan där. Höga på absolut ingen sömn, fnissiga som få. Plötsligt hör vi killen bredvid oss mumla: "kan ni hålla käften en minut eller?". Haha! Han verkligen mumlade det för sig själv, för feg för att säga det till oss. Hade han sagt det hade jag i och för sig inte varit sen med att käfte emot. Vill man vila/sova/läsa i lugn och ro på färjan mellan Gotland - Nynäshamn kan man fan lägga ut 40 extra spänn på en jävla vilstol! Snål och bitter, 30-årskris må tro?
  • A-lagare på pendeln mellan Nynäshamn och Stockholm. Vi hamnade, i vanlig ordning, vid några förbannade alkisar. Där satt de och rapade/hostade så jävla hårt att det verkligen lät som om det skulle spy. Den äckligaste av dem satt och åt råa köttbullar. En ung tjej stiger på pendeln och sätter sig vid oss. Den äckligaste alkisen säger till tjejen: "hej, tjejen, du, vill du ha en rå köttbulle?" *håller fram en rå köttbulle*. Tjejen svarar försynt "nej tack, det är bra". Äckelalkisen säger "jag vill smaka på din tutte". Fyfan, det var inte alls långt ifrån att jag frågade honom vad fan han höll på med. Jävla äckelgubbe! Kul för tjejen liksom... usch! Hade det varit jag... ojoj... han hade skämts...
  • Tunnelbanan mellan Stockholm C - Danderyd. Det finns fan ingenting värre än att åka tunnelbanan i huvudstaden. Absolut ingenting värre (okejdå, kanske kåta alkisar/uteliggare). Man blir stressad, frustrerad och tappar allt vad fokus heter.
  • Skoskav. Aj, aj. Sedan glömde jag givetvis att köpa strumpor till morgondagen. Det skulle jag ha gjort så klart. Nåväl, vi får se om jag kanske har några strumpisar att ta på mig. Skoskav är inte vidare poppis på Grönan/spring mellan bussar o.s.v.
  • Min förbannat tunga väska. Den är verkligen hemsk. Till nästa år skall jag köpa en sådan med handtag, som man rullar (oj vilken fin beskrivning). De är betydligt bekvämare att resa med. Mamma och pappa köpte en för inte så länge sedan som jag skulle haft med mig till Gotland, men insåg vid packning att den var rätt mycket för liten för alla mina ton kläder. *suck*
Gud vad mycket lättare det är att skriva om dåliga saker än bra. Haha, nej, men skämt å sido. Stockholm är INTE min favorit... FYFAN för att bo här! Jag skulle bli all fucked up i skallen.


Give me my hair back!


Oh my god, long time no seen! 2007 tror jag bestämt.


Fasen vad blödig jag var!

Med tanke på det föregående inlägget bara måste jag lägga ut lite gamla inlägg från en annan blogg, 2007, här i bloggen år 2009. Shit, snacka om att en förändring har skett:

13 maj 2007
När du och jag går i mörkret måste jag sota hela mitt redan så bleka ansikte med vitt puder för att du skall se mig. Känslan av att inte längre räknas som någonting stort i ditt liv svider. Och alla glider någon gång i livet, men jag vill inte, inte nu, aldrig, inte från dig. Så i skuggan gömmer jag mig bakom sot för att du skall slippa se mig, för att du ska få känna den totala lyckan och uppleva någonting nyare. Är jag glad för din skull? Mår du bra, mår jag bra? Gör vad du vill med ditt, lägg inte en tanke på mig om det är så du känner, jag oroar mig för allt. Så jag pudrar mig sotsvart och gömmer mig i tankarna, i en stor säng med vit karm, en kall majnatt. Ge mig luft att andas, ge mig nytt att tänka, ge mig utrymme och tid att förlora. Ge mig en skandal inatt!

12 maj 2007 (som jag dessutom döpte till "Änglar, finns dem?", haha!)

Och änglarna på himmelen finns bara där. Och den här dagen är grå och mulen, mitt rum är kallt och hallen smutsig. Alla filmer i hyllan är redan förbrukade, en del även missbrukade. Huvudet bankar och i munnen smakar rök efter gårdagens tillställning. Tänker efter en stund och av att döma på mitt fysiska tillstånd går inte allergipiller och öl ihop, illamåendet skaver i halsen som knivar. Depressionen tränger igenom och det känns som om jag vore 14 igen. Hatar dessa stunder, dessa stunder då jag inte ens har makt över mitt eget. Ge mig något som känns, någonting som sätter positiva spår. Jag behöver få le, känna närvaro, värme, trygghet. Så ge mig något som känns!

18 maj 2007

I mina drömmar står jag som en våldnad på en asfaltsfylld gata. Det är mörkt ute, nedsläckt, gatulampan ovanför är tänd och lyser som för att fylla ut en scen över mig. Det är inte lyckan marken får möta i min blick då jag står med huvudet nedböjt och mitt axellånga, mörka hår fladdrar maniskt i vinden. I drömmen kan jag känna hur marken stirrar tillbaks, säger till mig; "ryck upp dig flicka, du har hela världen framför dig!" Och jag viskar tyst så att bara jag kan höra: "Världen är inte med mig, avgrund, ynkrygg, ett helvete att vänta!" Och marken viskar tillbaks, men det är oförståeligt, det som sägs är oförståeligt. Orden leker i mitt huvud medan livet leker med mig. En stig som inte öppnar upp någonting nytt, samma gamla stig som jag alltid har vandrat, samma under till mötes. Ett samtal, en handling, ett ögonblick. Ett uppvaknande, en natt, ett universum. Aldrig mer vill jag viska med marken och inse det jag för länge sedan borde ha insett; livet kommer leka slut på oss alla.

19 juni 2007

Mitt humör är ostabilt när jag sätter på Zingo halsbandet och det tillhörande kopplet. Känner att egentligen är allt bra värdelöst i detta universum. Kliver utanför dörren och vinden griper med ens tag i mitt slarvigt uppsatta hår, ser träden vid mitt mål svaja som aldrig förr och det gör mig rädd men på samma gång lättad; skogen finns där för att skydda mig, där kommer ingenting åt mig, det är jag, naturen och mitt universum. Med trötta, tunga steg vandrar jag upp för slänten och träder in i den svajande skogen med söndersliten kropp och röda ögon. Trasig, jag känner mig trasig. Zingo sliter och drar som vanligt, är tvungen att säga hans namn några gånger för att han ska lugna ned sig en smula. Fascinerande egentligen hur lyhörda de är, hur mycket de förstår, hur litet de oroar sig. Hur litet jag förstår, hur mycket jag oroar mig. När vi har strosat en bit på våran vardagliga runda känner jag hur regnet börjar falla, ännu ett problem för dagen tänker jag. Ändrar mig med en gång när jag känner hur dropparna träffar mitt varma, slitna och gråa ansikte, det känns på något vis gammalt. Huden i ansiktet är den enda hud jag inte döljer med klädesplagg, den får ta den underbara stöten och njutningen. Jag älskar hur det verkligen träffar, jag älskar att känna lukten av fuktig mark och jag älskar att höra de små livliga dropparna falla mot löven på de småväxta björkarna. Lövträden syns i det som egentligen är en barrskog, att få höra dem sjunga sin visa tillsammans med vattnet får mig att känna frihet. En frihet utan oro, en frihet utan ostabilt humör och ilskna tankar. Det är vinden och skogen, regnet och träden; men framförallt jag och friheten. Jag tänker att; tänk om man kunde bevara denna känsla i en glasburk, sedan ta fram den när allt känns som jävligast och man är i störst behov av kärleken från det naturliga. Plötsligt slår tanken mig att här kan jag ju inte stå, jag blir ju dyngsur. Lägger tanken en stund åt sidan ändå, låter mig bli blöt, jag mår bra av detta. Stannar upp, ser mig omkring. Strävan, mål, frihet. Jag behöver frihet som denna varje dag, varje minut, sekund. Tanken slår mig än en gång; här kan jag ju inte stå, jag blir ju dyngsur. Tack för den friheten.

Ja, herregud vad mycket man har skrivit i sina dagar, och vilka känslor man har burit på sen! Det känns verkligen underbart att läsa allt detta efter en sådan lång tid. Fast är det egentligen så länge sedan jag var 17 år gammal? Vilket känsloknippe jag var. Det känns helt olikt mig just nu. Nog för att jag fortfarande är ett känsloknippe, men jag kan absolut inte uttrycka mig på samma vis idag som jag kunde för två år sedan.

Kanske man skulle ta upp skrivandet igen, försöka i alla fall. Nog för att dessa texter inte är speciellt välskrivna, men nog uttrycker de en tonårings känslor allt.

Ojojoj... vad underligt det känns.



Det var länge sedan nu...

Loggade in på Bilddagboken nyss och fick då syn på en gammal text jag skrivit. Den är patetisk, inte speciellt välskriven, men samtidigt väldigt sann. Nog skulle jag ändra några meningar eller så (eller hela texten...) men innehållet är väldigt viktigt. Jag var 17 år gammal när jag skrev denna text. Känns det inte väldigt länge sedan? Jag är 19 år idag och tycker den är rent av förjävligt dåligt författad, skrattar nästan lite för mig själv när jag läser den. Det känns som om jag vore 13 när jag skrev den... :p Nåväl, här kommer den, read it or leave it:

Man träffar någon, öppnar upp en helt ny värld, nya känslor, ett förhållande. Man glömmer och fullständigt skiter i allt omkring, vänner går helt plötsligt i andra hand, kärleken i första. Att förlita sig på kärleken är som att simma i sirap, man vet inte om man kommer fram, hur fort det går, går det alls? Att strunta i sina vänner, att plocka pojkvännen till att stå först i kön, det är patetiskt och rent av löjligt. Att inte kunna kombinera kärlek och vänskap på fritiden är sjukt. Det är trots allt så att äkta vänner alltid finns kvar vid ens sida, någonting som pojkvännen kanske inte gör, han kan likaväl tröttna. Men de vänner du har, de har tröttnat på att komma i andra hand. Du tror inte att du träffar honom lite för mycket? Kanske du skulle ordna allt, eller vill du helst sitta och se på när din verkliga värld faller samman? Tänk efter en sekund så inser du att det är viktigt med vänner, äkta vänner, och kärlek i kombination. Det ena ska inte utesluta det andra i en god kärleksrelation, vänner behövs. Och jag vet att du står och säger att det inte är ditt fel, det beror på att du gärna inte vill se sanningen i vitögat.

Jag har så jäkla många texter jag skulle kunna lägga ut här som liknar denna. Tror fasen jag skall ta en stund för mig själv och läsa igenom lite av det jag skrivit genom mina tonår. Det är ändå rätt mysigt och ibland skrattretande!


Ett extremt intressant inlägg

Jag får alltid ont i skallen när jag sover för länge. Idag är en sådan dag. Lycka till att jag någonsin får ett jobb, med tanke på att min dygnsrytm är all fucked up.

Nu skall jag ta en röka och fundera på vad man egentligen kan skriva i en blogg. Hörs senare!

Jag slutar aldrig garva


Det var ett braaaaa jävla tag sedan jag såg det här klippet med Björn Gustafsson och Robert Gustavsson, men jag börjar skratta för mig själv nu när jag tänker på det. Helt jävla sjukt bra! Den som inte kollar på klippet will die. Underbaaart! Björn Gustafssons bästa enligt mig. :p



Problemet med TV6... (och alla andra svenska kanaler för den delen)

... är att de sänder samma program på natten som de sänt under dagen. Sitter nu här klockan 03.30 och ser på precis samma serier, precis samma avsnitt, som jag såg klockan 14.00. Och inte är det några bra serier heller, för den delen.

Vad fan är det med TV nowadays? Förr kunde man se en film vid 21.00 både fredag och lördag på t.ex. TV4. Idag kan man se film först söndag kväll. Så där sitter man, absolut till botten uttråkad, och undrar vad man skall göra med sin fakking skjorta! Alla har inte råd att hyra film, faktiskt. Och vad fan får vi för att vi betalar TV-licens och står ut med all jävla reklam som rullar om och om igen varannan kvart?

Jo, vi får serier som Xena - krigarprinsessan, Smallville, Love and Marriage och Stargate SG-1, och inte att förglömma; allt för många avsnitt av Simpsons varenda jävla eviga dag! Simpsons är bra, men i lagom dos. Jag har även tröttnat på Cops som handlar om precis samma sak varje gång: puckade amerikaner som blir tagna på bar gärning med tunga droger och stora sedelbuntar, men de nekar bestämt "I'm not selling drugs, and I haven't used them in years". Tjohejsanhoppsan, är det ett färskt sår efter en nål du har där på armen?

Suck! Snart kommer jag bojkotta allt vad som heter TV. SVT sänder ingenting bra, någon film då och då som funkar. På kanaler som 4:an och 6:an är det bara ett jävla evigt tjatande om vilken youghurt man skall käka till frukost, eller vilket diskmedel som är drygast. Är det ingen som gjort någon typ av protestlista ännu? Hur många vill egentligen bli avbrutna av reklam för bindor mitt i en film (när de väl sänds vill säga...)? Jag är då inte en av dem.

Jag känner mig frustrerad och fruktansvärt förbannad. Den där ilskan som legat dold så länge börjar bubbla inom mig på allvar nu. Reinfeldt, gör någonting åt det här nu för i helvete innan jag tar över tronen och börjar sända OC eller Lost varje dag!

Tack på förhand, käre statsminister!


Mer från Blå Lagunen/Havet/Ar











Testade Zarahs telezoomobjektiv (var det rätt?), hur schyst som helst (sista bilden).
Alla andra bilder i min blogg är tagna med Canon EOS 1000D, kitobjektiv. Börjar bli rätt trött på kitobjektivet och skall snart avancera till i alla fall Tamron 55mm-300mm, rätt billigt på ONOFF om jag inte minns fel. Just nu kan jag ju inte zooma överhuvudtaget. Kunde inte ens ta kort på en jävla fisk som simmade omkring precis under mina fötter igår. Zarah däremot fick en asschyst bild på den där fisken. Gå in och kolla här.


Blå Lagunen och havet i Ar





Idag (igår...) var jag, Zandrah och Zarah till Blå Lagunen här på Gotland. Det är ett kalkbrott som ligger i Ar. Mitt första intryck var "WOW!". Det är verkligen underbart vackert när solen ligger på det blågröna vattnet som är omringat av vitt grus och stenar som liknar bergsklippor. Jag blev så exalterad inom mig själv att jag faktiskt, för första gången, var först i.

"Var det kallt?" häver Zandrah och Zarah ur sig i kör så fort jag kommer över ytan.
"Nää-äää-ä-ä" säger jag och riktigt darrar på rösten.

Det var KALLT vid första doppet. Sedan vänjer man sig i vanliga drag vid temperaturen på ungefär två minuter. Sedan plaskade vi runt där ett tag. Helt jävla underbart skönt! Jag har alltid varit lite av en badkruka, vilket jag kan anse är lite underligt med tanke på min idrottshistoria då jag tävlat i kanot och träningssimmat riktigt hårt vid sidan av. På sommaren var det kanot som gällde och under vintern simmning i badhuset. Det kändes riktigt perdy att vara i först (haha).

Efter det att vi tröttnat på allt plaskande och mackorna var slut begav vi oss hemåt. Men så fick vi förstås syn på havet, vilket var helt underbart vackert. Två av massvis av bilder kan ni se ovan, bild nummer tre och fyra.

Dagen har hur som helst varit väldans bra!
Fler bilder kanske kommer upp i morgon, det beror på hur tråkigt jag har, haha. Idag blev det lite klent i och med att jag inte har någon som helst lust att sitta och krångla med Picnik. Inte nice.

Hörs imorgon (senare idag). Guten nacht!



Nu är vi på g inför Blå Lagunen!


Nu skiter jag i den där förbannade jävla loggan. Picnik har givetvis slutat fungera igen, förstår inte vad fan det är för fel.

Nu skall vi i alla fall dra iväg till Blå Lagunen, skall försöka få med mig kameran också. Några bilder vill man ju ha som minne från Gotland 2009.

Hörs senare!



Fan också, jag är ju pro!

Jag håller rekordet på Henriks mobil, på Snake. Men nu har den jäveln, efter flera månaders slit, kommit upp på tredje plats. Förstår ni hur fruktansvärt detta är? Jag håller i och för sig första plats. Men frågan är: hur länge till? Hur länge till varar denna lycka och totala förnedring?

Håll tummarna för mig nu, jag har alltid varit pro nummero uno på Snake. Min pojkvän skall fan inte få klå mig! Han klår mig med sin tauren druid, det räcker gott och väl kan jag tycka.

Keep your tumbs tight!

Nu skall jag sova, Blå Lagunen i morgon med Zarah och Zandrah. Man måste ju vara tip top på beachen! Guten nacht alles!


Nämen se på faaan!


Nämen, se på fan! Det är precis som om det vore ödet. Precis när jag skrivit färdigt inlägget och publicerat det börjar Picnik fungera! Vad är oddsen? Här har jag försökt i två dagar! Om inte hela påhittet om att det fanns en gud vore så förbannat puckat hade jag nästan börjat tro på't!

Men nej, vettigare än så är jag (förlåt de som blir stötta, menreligionärrenaramaskiten). 

Dagens outfit för övrigt, av tre. Är så förbannat kallt här så jag byter kläder mest hela tiden. Nu känner jag mig varm och go', kan till och med skölja svalget med lite läcker, iskall coca-cola utan att känna mig trapped i en iskub. Mums!

Nu skall jag spela lite WOW, har så jäkla tråkigt här på internätet. Skulle inte ni kunna leta upp någon riktigt bra blogg till mig så jag har någonting att läsa till senare? Er egen eller någon annans. Men kom ihåg, ingen förbannad reklam på min blogg om tävlingar o.s.v. Dessa godkännes inte, är så förbannat trött på de som inte har fattat det än! Jag är inte intresserad!

Förresten, är det någon som vet hur man kan skriva typ "regler" för kommentarer när man trycker upp kommentarsfältet? Berätta gärna om ni vet.

Puss så länge!



Allting puckar sig alltid för mig!

Är det inte förbannat typiskt att hemsidan (Picnik) där jag "redigerar" mina bilder inte fungerar när jag sitter på Gotland, oasen för fotografering? Det känns som om det bara är sådant som händer mig. Mig, mig, och bara mig. Ingen annan. Har dessutom ingen som helst aning om varför det inte fungerar. Det hela började när jag installerade och började använda mig av Comviq Surf. Innan dess fungerade det ju till och med med den ruttna sladduppkopplingen jag hade här, innan donglen kom in i bilden.

Jag fattar nada! Någon vänlig själ som kanske skulle kunna trycka sig in på Picnik och kolla om det fungerar? Jag får upp startsidan men kan sedan inte klicka mig vidare och öppna bilder o.s.v. Helt el muppo!

Försökte ladda ned Photoshop CS4, 30 dagars trial, men insåg rätt snart att alla mina 5GB på donglen skulle ta slut på två röda. Det drog iväg som fan där när det började ladda! 2MB, 4MB, 40MB, 100MB, haha, nej, men nästan. Kändes inte direkt värt 249 kronor, som 30 dagars surf kostar.

Big no, no!


Så är det någon som har ett tips på någon bra hemsida där man kan redigera sina bilder skulle jag bli enormt tacksam! Nu hoppas jag bannemig på att få något jäkla svar här, annars blir det heltomt på bilder (vägrar att lägga upp bilder utan min logga, och paint är inte ens att tänka på då det blir en enda pixelgröt!).

På återseende, jag skriver inte förrän ni har gett mig tips! ;)


Loke - Vargaflicka



Nästa år skall jag se Loke här i Visby, under medeltidsveckan. Ojoj, vilka episka, underbara texter han skapat. Han är rent av stencool och helt jävla amazing! Undrar om han finns på Spotify? Men det skulle jag väl inte tro, eller? Måste kollas upp direkt!


Betala och var glad, Kissie!

Kissie, som påstår sig har en sådan otroligt fet blogglön, kan inte ens ta sitt ansvar och inse vilket fel hon har gjort då hon otillåtet redigerat och  använt en bild på Fejjan (or what so ever) tagen av en fotograf vid namn Emelie. Hon påstår nu att det avtal hon skrev under när bilderna togs inte gäller eftersom hon inte var 18 år fyllda vid den tidpunkten då det skrevs.

Alla tjafsar om att "ett avtal är ett avtal", och visst är det så! MEN, i detta fall spelar ett avtal ingen som helst roll. Egentligen. Det Kissie har gjort har ingenting med något förbannat avtal att göra. Lagen hon har brutit mot är upphovsrättslagen. Denna lag säger att den som hållt i kameran, alltså tagit fotot, äger därav alla rättigheter till fotot.

Läser man fakturan (som Kissie såklart har kryssat ett fett rött kryss över och lagt upp i bloggen) kan man tyda "otillåten bildanvändning". Detta betyder alltså att lilla Kissibrallan inte har någon som helst rätt att använda bilderna hur hon vill, det har ingen rättigheter till förutom fotografen i fråga. Sedan har vi punkt två "otillåten förvaltning av bild" (tror jag det står) och denna punkt går även den under upphovsrättslagen.

Alltså spelar det ingen som helst roll om Kissie har skrivit under ett avtal eller inte. Det ligger ingen som helst relevans i det hela. Det är alltså inte som hon nu påstår, att hon skall få slippa betala fakturan och sina misstag på grund av att hon inte var myndig när avtalet skrevs. Är du över 15 och använder en bild som du inte äger rättigheterna till kan du mycket väl få hem en faktura som ser ut precis som den hon fick. 

Nu är det bara för bruden att ta sitt ansvar och faktiskt betala. Vi skall alla en gång dö, och i bästa fall skall vi alla växa upp någon gång innan dess. Kanske tiden vore inne nu även för Sveriges mesta fjortisbloggare. Eller?

Åh, gud, nu drömmer jag mig bort igen. För tänk vad världen vore bra om hon (och alla andra blåsta fjortisbloggare) växte upp någon gång och slutade förena Sverige med idealbilden "hej, här är alla tjejer blåsta blondiner som inte har ett dugg innanför pannbenet, thihithtithti!", typ. Förlåt. Men jag är jävligt trött på detta!


Fortfarande hjärndöd (om inte värre)

Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen, jag har varit dödstrött och frusit tokigt mycket. Sitter just nu med två tjocktröjor och jeans på mig, ändå känner jag mig instängd i en iskub. Det är en hemsk känsla, som jag nu för övrigt tänker sova bort.

Guten nacht!


Helt jävla hjärndöd!

Åh, jag kan inte lägga in bilder i min blogg. Hemsidan där jag brukar fixa ram och logga fungerar inte. Och man vill väl inte vara den som är den som är lame och lägga ut en bild utan logga, när alla andra har logga. Jag vill dessutom inte lägga ut en bild bara för att lägga ut en bild.

Och inte vet jag vad jag skall skriva heller, så just nu skriver jag bara för att skriva. Väldans vad informativt det blir idag då.

Igår var jag halvdöd och ute på bilfärd, alltså ingen bloggning.

Jag kanske kommer på någonting till senare, åtminstone kan man väl alltid hoppas det. *suck* Ingen fantasi at all är lika med fetingbloggtorka. Det här är första gången jag önskar att jag haft plugg. Med mig. Till Gotland. Så förbannat jävla typiskt mig att glömma packa ned det viktigaste; nu blir det strul igen ja...


Guten nacht alles!

Jisses amalia, herregud, kors i taket, så jevvla trött jag är! Och så jevvla trött jag har varit mest hela dagen. La mig i sängen förut och såg lite på TV, slutade med att jag somnade. När jag sedan vaknade igen undrade varför jag låg i sängen i Zandrahs vardagsrum, solen hade precis börjat gå ner och jag tänkte "vad fan, har alla redan gått upp, klockan kan ju inte vara så jävla mycket! Max 06.30".

Ah, jo, klockan var ju i och för sig 19.30. Det är så förbannat obehagligt att vakna upp sådär som jag gjorde ikväll. När man liksom inte har något grepp om var man är eller vilken tid på dygnet det är. Har ni varit med om det någon gång?

Hur som haver är det en fruktansvärt obehaglig känsla. Nu tänker jag försöka skaka av mig allt runt omkring och sova. Förhoppningsvis vet jag var jag är i morgon när jag vaknar.


Det var fan på tiden!

Nu har vi tagit en tur till ICA Maxi här på Gotland där jag köpte en dongle, Comviq Kontant Surf. 299 kronor för själva sticka (29 kronor dagssurf ingick), och sedan refill för 30 dagar, 249 kronor. Så nu har jag typ inga pengar kvar, men det är så värt! Äääääntligen över 1Mbit/s uppkoppling! 

För övrigt blåser det något så sjukt här på Gotland idag. Gick ut och rökte på morgonkvisten (haha, efter klockan tio), och det kändes verkligen som om jag skulle lyfta och blåsa bort. Förstå vilken syn det skulle vara! Molnen på himmelen är nästintill svarta och nu när jag kollade ut genom fönstret var det täckt av regndroppar. Förmodligen börjar det åska, som här om natten. Lite creepy att vara på landet när det åskar, me don't like.

Men det är bara att härda! Jag har min vanliga tur med väder när jag åker någonstans. I och för sig har ju hela sommaren, förutom typ två veckor, varit riktigt skit! Svensk sommar känns rutten just nu... usch!


Frustrationsnivån går mig över öronen

Nu är jag så himla less på min internetuppkoppling att jag tammefan inte orkar sitta här mer. Har aldrig varit med om värre, och idag är det mycket sämre än vad det var igår. Överväger allvarligt att köpa en dongle från Comviq/TELE2. De finns tydligen för 89 kronor/1GB. Är helt säker på att det skulle fungera mycket bättre än strunten jag sitter på just nu. Det är knappt ens möjligt att logga in på blogg.se, än mindre checka tv-tablån på tv.nu.

På grund av detta tänker jag härmed lägga mig i sängen tillsammans med min bok. Healing för själen. Diggar verkligen boken jag köpte i torsdags, men gud vad jag saknar fjärde boken ur The Twilight Saga - Så länge vi båda andas. När jag läste precis innan jag åkte hände världens mest spännande grejer hittills genom hela serien, så givetvis skulle jag glömma bokjäveln hemma.

Hepp, dags att tänka på refrängen. Guten nacht alles!


Dagens 15/8

DAGENS VILL HA:
Fortfarande bra internetuppkoppling. Den jag sitter på just nu är helt stört dålig, knappt så jag kan logga in på blogg.se.

DAGENS KLÄDSEL:
Blå haremsbyxor, sjal, collegetröja.

DAGENS SMINK:
Ännu en sminkfri dag. Känns som om det kommer bli några till framöver.

DAGENS FRISYR:
Samma jävla tråkiga som igår, i förrgår, som alltid.

DAGENS HÄNDELSE:
En tur till stenbrottet. Zandrah och Zarah badade, jag och Z-mom kollade på medan Kenzo hetsade som brunstig på andra hundar.

DAGENS LÅT:
Promoe - Svennebanan (sorgligt men sant).

DAGENS PLANER:
Kanske det är dags att tänka på refrängen snart, klockan börjar bli mycket. Men natten är i och för sig ung.

DAGENS SAKNAD:
Henrik, mitt vanliga internet, WOW.

DAGENS DUMMASTE:
Alla äckliga slemmiga sniglar på Zandrahs trapp som lämnar typ en bajsrand av slem efter sig.

DAGENS SJUKA:
Att det har varit så jevvla kallt ute. Har idag gått iklädd två sjalar och duntofflor.

DAGENS DROG:
Godis, helt klart godis. Och min bok.

DAGENS ROLIGASTE:
När Zarah hoppade i vattnet och Kenzo försökte flyta på henne. Haha, så jävla värt att se! :p

DAGENS FAVORIT:
Mina blå haremsbyxor, ofcourse.

DAGENS KÖP:
Idag har ingenting inhandlats.

DAGENS GODIS:
Lösviktsgodis från Hemmakväll. Ni vet, det där kilot jag köpte igår. Oh my!

DAGENS HUMÖR:
Glad, trött, kärlekskrank.

DAGENS ORD:
Perdy, perdey, fräsey (funkar inte).


Nostalgiska tankar ikväll


Det var länge sedan jag befann mig framför en öppen brasa, eller en brasa överhuvudtaget. En brasa inger verkligen ett lugn och för första gången på flera dagar är det faktiskt varmt här i huset på Gotland. Föregående dagar har jag gått omkring här och huttrat av kylan, tvingat duntofflorna att sitta kvar på fötterna (vilket inte är helt lätt, de åker av hela tiden).

Men när jag sitter framför en brasa som denna går mina tankar med en gång till tiden då jag var barn och min familj bodde på landet, i ett stort falurött hus med vita knutar. Där hade vi fler kakelugnar som vi brukade elda i och jag tyckte alltid det var så himla mysigt, även fast dessa inte var öppna.

När jag skaffar familj och villa skall jag också ha en öppen kamin och jag skall elda varje kväll. Fast ja... det kanske skulle bli lite för dyrt, ved växer ju inte på träd precis (höhö, kul...). Nåja, åtminstone gör inte pengarna det!

Åh, jag är så rolig... Vänta, skall gå och stoppa huvudet i en ishink. Ta det kallt!

 

Favoritplagget i sommar


Under dessa dagar jag tillbringat på Gotland har jag i stort sett bott i mina blåa haremsbyxor. De är helt underbart luftiga och mysiga, dock kanske inte speciellt vackra att se på... enligt vissa. Jag älskar dem, tycker de är skitballa! Pappa däremot säger "usch, jag förstår inte hur du kan gå ut i de där!".

Men vilken tur då att det är jag som skall använda dem, och ingen annan! De är helt underbara och mina absoluta favoriter just nu. Förresten är de köpta på Lager 157 i Hälleforsnäs, 199 kronor, om du skulle vilja ha ett par alltså... Och vill ni vara lite mer diskreta kan jag rekommendera de svarta som säljs på Lindex/Kapp Ahl, har även ett par sådana, 199/249 kronor.

Haremsbyxor for life. ♥



För mig behöver en tatuering vara personlig, annars kvittar det


Min tatuering när den fortfarande var svullen och vaselinekladdig. Idag ser den bättre ut, ingen svullnad och inget vaseline behövs!

Det finns väldigt många där ute som har åsikter gällande tatueringar. Många frågar sig "varför tatuerar man sig?". Och då kan jag undra vad fan man svarar på det? Man måste ju trots allt ha någon typ av övertygande anledning för att dessa människor som frågar skall förstå, för att de skall lära sig att inte förakta en sådan oskyldig handling.

Om någon frågar mig "varför tatuerade du dig och varför just den där tatueringen?" blir jag faktiskt lite trött. Givetvis förstår jag om folk vill förstå, att folk vill veta vad jag tänkte och vilken betydelse tatueringen faktiskt har för mig. Den enda anledningen till att jag blir "trött" är att historien är så förbannat lång och jag har lätt att falla utanför gränserna och predika vidare och vidare och vidare och... vidare. Så egentligen blir jag ju inte trött på själva frågan, utan snarare på mig själv.

Hur som haver tycker jag det är väldigt viktigt att en tatuering som skall följa en livet ut har någon typ av personlig koppling. Jag skulle aldrig kunna fästa ett motiv på min egen kropp som bara är snyggt. Tänk dig till exempel att du sätter upp en tavla i ditt rum som du verkligen tycker är skitsnygg. Till slut kanske du tröttnar på tavlan och tycker inte alls den är speciellt snygg längre, när denna tanke når dig tar du givetvis ned tavlan. Det jag vill komma fram till är att en tatuering som bara är snygg går att tröttna på, men den går tammefan inte att ta ned. Är tatueringen däremot av personlig betydelse och har en livserfarenhet tröttnar man inte på den (åtminstone är det vad jag TROR, skall inte tala för alla givetvis).

Min tatuering är för mig en symbol för den egna viljan och styrkan att ta sig fram här i livet. Att kunna hantera situationer utefter vad de är, negativa som positiva, framgång som motgång, men fortfarande behålla viljan, styrkan och sin egen person. Man skulle även kunna beskriva en del av min tatuering som "ta ingen skit", kort och koncist. Den symboliserar även att man måste våga ta för sig och sticka ut för att komma någon vart, för det är ju faktiskt så det är i dagens samhälle, ingenting mer med det liksom.

"Håll ditt huvud högt"
är ju även en titel på en ny kentlåt. Jag var en av de första i Sverige i publikmassan i Borlänge under Peace and Love 2008 som såg den för första gången. Detta betydde otroligt mycket för mig. Sedan tycker jag titeln är så förbannat genialisk, och låten är helt grymt bra!

Jag är otroligt nöjd och tillfreds och ångrar mig inte för en enda sekund.

Var det svar nog?


Dagens...

DAGENS VILL HA:
En ny dator och bra internetuppkoppling vore faktiskt inte helt fel just nu.

DAGENS KLÄDSEL:
Grå collegetröja med stadsmotiv, jeansleggins, röd/vit/mönstrad sjal.

DAGENS SMINK:
Sminkfritt idag! Skönt som tusan.

DAGENS FRISYR:
Utsläppt som vanligt, har ju så jävla kort i nacken! Börjar få enorma cravings efter hästsvans... Och just det; jag är väldigt blond idag också! Det är nästan vitt!

DAGENS HÄNDELSE:
Biltur på Gotland. Åkte förbi Kneippbyn och genom Visbys innerstad. Mysigt! Stannade vid havet för att låta Kenzo bada. Fyfan, han hoppade över vågorna! Såg helkul och helkonstigt ut.

DAGENS LÅT:
Lonely Island - I'm on a boat

DAGENS PLANER:
Slappa röv och käka någonting.

DAGENS SAKNAD:
Henrik såklart. Saknar honom redan! Sedan saknar jag WoW rätt hårt också.

DAGENS DUMMASTE:
Att WoW inte fungerar med min urkassa internetuppkoppling.

DAGENS SJUKA:
Brunstiga män i persikofärgade baddräkter med hjälm innanför Ringmuren.

DAGENS DROG:
Bloggen, kameran, ciggisarna.

DAGENS ROLIGASTE:
Helt klart att se Kenzo hoppa över vågorna. Han såg så graciös och fri ut! Det såg helt enkelt skönt ut att vara Kenzo.

DAGENS FAVORIT:
Att färga håret, helt klart! Nu känns det fräscht igen. Det lustiga är att jag först idag såg vilken enormt hemsk utväxt jag hade. Helt jävla svart och flera centimeter! HEMSKT!

DAGENS KÖP:
Godis och cigg.

DAGENS GODIS:
Åh, jag har världens ångest! Här på Gotland finns det ett ställe som heter "Hemmakväll". Priset på lösviktsgodis är 89kr/kg. Men om man köper över ett kilo kostar det 69kr/kg! Åh, jag köpte över ett kilo för Zandrah sa att det var bäst så. Hahaha! Ångesten!

DAGENS HUMÖR:
Glad, men hungrig!

DAGENS ORD:
Såhäraaaa'


En dagens, tack!


När jag hade sköljt ur blekningen jag hade i håret kändes det lite som svinto i topparna. Vilken himla tur att jag har klipptid när jag kommer hem (eller ja, någon gång i september). Det är verkligen välbehövligt nu. Kanske nu mer än någonsin.

För övrigt känns min mage svullen idag. Kanske det beror på att jag är hungrig, ELLER GODISSUGEN! Cravings efter godis är enormt idag. Snart får jag döva både det ena och det andra.

Sug efter just nu:
- Mat, lite småhungrig sådär faktiskt.
- Godis, ojojoj!
- WOW, fungerar inte på min dator med den här internetuppkoppling.
- En puss av Henrik.

Nu ska det handlas! Hörs kanske senare!



Alla vill väl vara katt (med facebook)!


Min bror har fixat Fejjan till en av sina tre katter; Sune. Jag vet inte riktigt om jag skall skratta eller gråta, så jag skrattar eftersom det alltid känns bäst. Sune är världens coolaste katt med Fejjan alltså! Och ja... han har fan mer i sin logg än vad jag har.

Beaten by a cat, oh my!
Okej... kanske inte riktigt.

Jag ska också skaffa Fejjan till mina husdjur sen. I alla fall till hunden jag och Henrik skall skaffa. L'amarr (typ: 'Lamaar', amerikansk accent) skall han heta, någonting min käre pojkvän har snappat upp från något spel. Han kommer bli världens coolaste doggy.



Allt bara MÅSTE ju vara så jävla snyggt


... men framförallt även funktionellt. Som detta snitsiga skydd till iPoden, köpt på Åhléns för 249 kronor. Eftersom min iPod nano är svart var jag lite småorolig att det skulle skina igenom det rosa, men så blev det ju inte. Har letat hur länge som helst hemma i Katrineholm efter ett omdrag till iPoden i plast (hade innan ett i silikon) och hittar det med en gång när jag kliver in på Åhléns i Visby. Amazing!

249 kronor kan tyckas dyrt, jag höll på att kvävas när jag först såg priset, men det är så värt för att skydda en sådan liten dyr manick. Underbart bra! Dessutom är hela skiten så förbannat snyggt; mina rosa hörlurar och nu det rosa skyddet, i nästan exakt samma färg! Mums!



Blekningsmedel är tortyr

Herregud! Snacka om att blekningsmedel svider i håret. Nu låter det som om det är första gången jag bleker håret, men så är det ju inte riktigt va! Däremot brukar jag kunna koppla bort svedan som liksom följer med, men denna gång går det bara inte.

Hoppas att blekningen ger resultat nu. Min hårbotten var nämligen nästintill svart när jag började kleta i tortyrmedlet. HJÄLP! Dock brukar "nytt" hår, d.v.s. utväxten, suga åt sig blekningsmedlet som fan, så det skall nog gå bra även denna gång.

För övrigt gör vi inte så mycket just nu här på Gotland, vilket ändå är rätt skönt. Himmelen är lite blåare nu, så kanske vi tar en dagstripp till Blå Lagunen ändå. Hoppas vindarna avtar lite också, det vore himla skönt! Jag vill ha värme!

Nu skall jag schlappa lite med min bok. Vi hörs senare!


Kenzo steker i solen


Igår var det riktigt varmt och skönt ute. Solen stekte något enormt när vi strövade omkring i Visby centrum och jag började faktiskt till och med svettas. Detta har inte direkt varit någon vanlig åkomma de senaste veckorna, att svettas på grund av solens värmande strålar (snarare då av feberfrossa).

Idag däremot, då det är tänkt att vi skall ta en tur till stenbrottet Blå Lagunen, ja, då är det svinkallt ute. Som grädden på moset blåser det helvetesvindar där ute vilket ger kylan en nästintill bitande effekt. Lucky me som faktiskt tog beslutet att köpa en collegetröja på Cubus igår som kan hålla mig varm.

Vi får väl hoppas att solen kikar fram lite mer under dagens gång. Den är trots allt framme, den är bara inte så het ännu. Och ja, het sol är väl ett krav om man skall ligga på en strandkant och steka (eller stenbrottskant, som i detta fallet).

Hepp, nu skall jag ringa Henrik som ringde och väckte mig förut. Tror faktiskt han saknar mig en hel del. Lilla plutten! ♥ I miss you to.



Basic update

Då har jag fått i ordning på de mest grundläggande faktorerna i bloggen, såsom header, typsnitt och kategorier. Känner dock att det finns mer att ta i. Meeeen... det hinner jag inte nu inatt! I morgon är det nämligen uppstigning vid 11.00. Sedan bär det iväg till Blå Lagunen för en riktig glassa-i-vattnet-och-solen-dag. Om det nu blir någon sol.

Nu kom jag på att mina badkläder ligger ute och blir rena för sig själva... i regnet. Härligt värre...

Dags att hoppa i bingen! Godnatt!


A whole new start


Anledningen till att jag bytte till denna blogg från zahlphoto.blogg.se är faktiskt att jag (lite löjligt kanske) ledsnade på "adressen". Alltså på själva "zahlphoto". Dock kommer den domänen också finnas kvar, har ju en del bilder där trots allt. Här tänkte jag faktiskt försöka vara lite mer organiserad och fixa alla kategorier med en gång. Den andra bloggen kändes helt ärligt lite rörig. Det tyckte jag själv i alla fall.

Dessutom kan jag känna att zahlphoto inte riktigt gör bloggen rättvisa. Jag lägger ändå inte upp foton speciellt flitigt? Därför är denna blogg way much better. Och ja, detta är nog sista flytten...

Nu har jag en del att fixa! Skriver senare.



RSS 2.0