Mandy Moore - Cry


Mandy Moores Cry är soundtrack, som väl de flesta vet vid det här laget, till A walk to remember. En av de vackraste filmer jag sett. Den är full av kärlek och förståelse, men viktigast av allt; livets orättvisa öde. Så jäkla vackert! Ni som inte sett filmen uppmanas givetvis att göra det, pronto!

Team Cans - O Fortuna


Jag är ju en liten nörd av TV4 (tvi, tvi över vänster axel) och har följt både Körslaget och Idol. Det finns dock ingenting i körslag- eller idolväg som slår Team Cans tolkning av O Fortuna. När jag såg det fick jag gåshud över hela kroppen och jag förstod då att det inte fanns några andra vinnare än Team Cans. Därför bjuder jag här på klippet. Lyssna, se och njut nu för fan för detta är mäktigt!

Mitt favoritplagg genom tiderna


... är givetvis mitt urtvättade nattlinne som jag fick i julklapp av päronen när jag var omkring 11 år gammal. Hell yeah! Kärleken har inga gränser. Idag är mitt nattlinne efterlyst och det skulle inte förvåna mig om Henrik snott med sig det hem och typ smyganvänder det när ingen annan ser! Han har faktiskt erkänt att det är ett riktigt hett plagg. Det krävs inte mycket alltså...

PS. Ola är het i Körslaget, yummy! DS.

Kyrkogårdar är vackra i helgen



Nu har jag och mamma varit nere vid skogskyrkogården och tänt ljus för nära och kära. Mina ljus tände jag för farmor, farfar, Kurt och Moa. Kurt, Henriks morfar, gick ju bort förra julen och det känns helt rätt att ägna honom en tanke. Det var en go' gubbe det!

Moa, min kusins lilla tulta, gick bort endast fyra år gammal i cancer. Det är så otroligt sorgligt och orättvist! Förstå att bara leva i fyra år och under de fyra åren lida av cancer. Jag kan inte ens sätta mig in i den situationen och jag hoppas på att få slippa uppleva den själv. Rest in peace sötnos. ♥

Moas högsta dröm var att i sitt liv få träffa Nanne Grönwall. Det var hennes absoluta idol! Nanne har ju själv haft bröstcancer och arbetar väldigt mycket för drabbade barn, så Moa fick träffa henne innan hon gick bort. Jag tycker det är så himla fint!

För övrigt tycker jag verkligen att ni skall besöka kyrkogården för det är så himla vackert där under kvällarna just denna helg. Man känner verkligen frid när man vandrar omkring där bland alla tända lyktor och människor som pratar om sina saknade. Jag hade kunnat gå omkring där i flera timmar.

Jag hade en dröm; att få sova


Ja, jo, jag är faktiskt rätt uttråkad vilket är anledningen till varför jag inte gillar att gå upp tidigt. Ni kan se på mina ögonpåsar att jag är rätt nyvaken, haha. Gick upp vid typ 09.30, vilket snart är en hel timme sedan. Ändå sitter jag här inte ett dugg piggare och vill egentligen falla ihop i full harmoni till melodikrysset som hörs från radion i köket.

Någon dag skall jag skriva en bok med titeln: "Konsten att aldrig få någon sömn".

Men ja, jag läser Barack Obamas bok istället, till dess att min blivit publicerad. Det är sådant jag gör när jag har tråkigt; läser en bok. Nu borrar jag ner näsan i "Min far hade en dröm" och försöker komma någon vart. Smell you later!


Talk to the hand

Jag äter vad jag vill. Jag ser ut som jag vill. Jag umgås med vem jag vill. Jag dricker vad jag vill. Jag äter sockerbitar om jag vill. Jag kan dricka strössel, chokladsås, kolasås, brunsås, glasyr eller grädde. Det är det som är tjusningen med mitt liv; ingen annan behöver liksom ens ta sig tid att lägga sig i för det är jag som är jag och jag bestämmer över mitt liv. Skönt va? Jag tycker det är helt ljuvligt underbart bra!

Sedan finns det ju förstås de som tycker sig ha rätten att faktiskt lägga sig i, använda pekfingret "gör så och så och så, gör det och det och det, för då blir alltid mycket bättre". Hur kan någonting som någon annan säger åt mig att göra bli bättre, när jag själv inte trivs med det? Nej, precis, det ligger liksom ingen logik i det hela.

Kanske det är dags att inse nu: mig kör man inte med! So don't you even try anymore, just a waste of your precious time!

"Sköt ditt så sköter jag mitt" är ju typ det bästa uttalade ever!

Vill jag äta hamburgare och inte en sallad med vetegroddar så gör jag det, face it!

Visste du inte? Seriöst?

HAHAHAHA oh my god jag tror jag dör! Fyfan, finns det sådana människor på riktigt? *asgarv*


Buss 702 i Falun

Två tjejer ∼14 sitter och pratar högt om kor.
Tjej 1: Jag såg en jätteful killko igår!
Tjej 2: Alltså jo jo… Kor är bara tjejer.
Tjej 1: Men vafan!?
Tjej 2: Visste du inte? Seriöst?
Tjej 1: Men vad tror du om mig? Tror du att jag sitter och fucking forskar om kor eller?
Tjej 2 (förvånat): Har inte ni fått prov om sånt!? Orättvist…
Tjej 1 (ser ut som ett frågetecken): Men kolla… Om kor bara är tjejer… Hur får de då barn?
Tjej 2: Men killarna är ju tjurar! Idiot.
Tjej 1: Men blir inte barnen typ hälften kor och hälften tjurar då?
Det blir tyst i ca. 3 minuter och sedan fortsätter de prata om något annat.


Källa: Tjuvlyssnat.se.



En svår och känslig fråga

Det har uppkommit en debatt angående "ICA-Jerry"; om han är medveten om vad han ställs inför i och med att medverka i ICA-reklamerna. Jag tycker det är helt sjukt att människan verkligen dömer ut personer med downs, och att de gör det så lätt. De må vara intelektuellt nedsatta, men de är inte blåsta. De förstår så mycket, och i vissa fall förstår de saker som vi inte förstår, ser saker som vi inte ser. De är solstrålar och innehar verkligen egenskapen att sprida kärlek och värme.

Är det några människor jag ser upp till är det de med downs. De är så icke-mänskliga; och med det menar jag att de går så långt utanför normen med sina underbara personligheter och egenskaper för vad människan idag står för.

Det är mycket sorgligt att i kvällsblaskorna läsa om föräldrar som väljer abort av barn med downs syndrom. Argumenten lyder som följande:

"Hur skall de andra barnen reagera när de får ett sjukt syskon? De kommer må jättedåligt och bli stressade. Hur skall vi klara av att handikappanpassa vårt hus? Det kommer kosta för mycket. Kommer vi klara av att lämna bort vårt barn större tiden av dagarna? Vi kommer ju aldrig få träffa henne/honom. Kommer barnet överleva? De dör ju oftast av sina följdsjukdomar."

För mig är det helt ofattbart och det är så genomskinligt att det i slutändan inte handlar om barnets hälsa utan om föräldrarnas egna smärta och ibland kanske skam. Jag är faktiskt förvånad att så pass många i vårt avlånga land argumenterar för abort vid downs syndrom, samtidigt som det får mig att inse vilket värdelös samhälle vi lever i när jag läser orden "de är sjuka, ingen vill ha ett sjukt barn!". När proffesorer och doktorer, som påstås vara experter, skall argumentera i ämnet låter det såhär:

"Vi hade levt i en mycket bättre och friskare värld om fler hade valt abort när fostret har downs syndrom. Vi vill leva i ett friskt samhälle."


Detta argument kan inte liknas vid annat än Hitlers visioner och åsikter gällande det ariska samhället, den tredje världen. Det ger mig gåshud och jag vill kräkas på denna gubbe som har mage att leka märkvärdig och viktig.

Man kan gå långt i denna diskussion, men jag tänker inte ta det längre än såhär.

Slutord: personer med downs syndrom är värdiga liv precis som alla oss andra födda, men jag är rädd att dessa artiklar skall skapa än mer hysteri än vad som funnits redan innan.

Vi lever i ett sjukt samhälle med ariska visioner; vill vi egentligen det?

Bör poängteras att jag absolut inte är emot abort;
jag är bara emot abort när det t.ex. handlar om aborter av foster med downs syndrom, eller när det spelar roll om det är en flicka/pojke. Detta handlar heller inte om några religiösa åsikter eftersom jag anser mig själv vara ateist.

Så var det med det.

Vad skulle du göra i en situation där du får reda på att ditt foster har downs syndrom? Det är helt okej att vara anonym.

Two shar-peis... or?


Den här bilden tyckte jag var lite otäck, fast rolig förstås.
Shar-peis är så söta men ack så sönderavlade! :( Gillar't inte!

Sick 'n tired, sick of bein sick 'n tired

Idag är en jag-är-så-trööött-idag-dag för mig.
Men jag tog tag i saken och drog med mig morsan ner på stan för lite småshopping. Kollade in H&M som är nytt i stan och det såg väldigt fint, stort och fräscht ut. Kanske inte i storlek med Stockholms H&M-butiker men verkligen mycket större än vad jag föreställt mig innan.

På H&M hittade jag dock ingenting eftersom jag var ute efter mössa och vantar, inte kläder. På KappAhl däremot hittade jag en jättefin stickad, grå, mössa som jag förmodligen kommer leva i de kommande höst- och vintermånaderna. Ett par otroligt mysiga vantar fodrade med "pälsimmitation" fick även de följa med hem. Jag står mig inför den kalla perioden, om man säger så.

Nu skall jag försöka ta det lite lugnt innan jag drar över till F för lite skitsnack och andra hemliga grejer.

Smell you later!

The best of ICA-Jerry


Jag älskar ICA-Jerry och enligt mig är detta ICA's bästa reklamfilm. Fan vad jag garvade nyss när jag såg den första gången, haha!

You have to love me when I'm gone


Vet ni vad det coola med P!nk är?
Jo, det coola med P!nk är att hon har gjort helt otroligt grym musik genom hela sin karriär som sångerska. Jag kan helt ärligt inte säga att hon har gjort en enda dålig låt. Inte en enda! Jag menar, hon håller ju samma klass hos mig som kent gör; och det är ett gott betyg! En av anledningarna till att jag absolut avgudar hennes musik är att hon verkligen outar sig själv i varje låt hon gör. Helt u-n-d-e-r-b-a-r-t!

Så härmed utser jag P!nk till världens bästa kvinnliga sångerska/artist, och med det basta.

Vindruvor och apelsiner, dilemma


FAN VAD JÄVLA FET JAG VAR! Ja, nu har man gått ner lite...

Jag:
Nu har jag varit och köpt vindruvor. Tänkte köpa apelsiner men de kostar ju 17kr/kg. DYRT!
Zandrah: HAHAHAAHAHAHA! Du är för rolig!
Jag: Jaa, men jag köpte vindruvor för 50kr/kg istället. HAHAHA!
Zandrah: HAHAHAHAHAHAHA!!!!!
Jag: Men vääärt. Man blir mycket mer mätt.

Vad kul man kan ha när man sitter hemma i mörkret och har tråkigt. För övrigt var mitt argument för att inte köpa apelsiner inte speciellt bright, I know. Sedan blir jag lite fundersam när jag tänker efter; skall man verkligen äta sig mätt på frukt?

Svar: nej!


Chai, chai, chai, it's all about chai!

Jag håller helt och hållet med Zarah när det gäller Espresso House Chai Tea. Jag önskar verkligen att jag hade köpt fler burkar då jag känner att denna kommer vara slut rätt snart. So sad, so sad! Jag är redan inne på min andra kopp. Sedan kunde jag ju inte låta bli att bjuda mamma och pappa på en varsin ljuuuuvligt god kopp! De gillade den också.

Och Zarah, om man söker på "Espresso House Chai Tea" under "bilder" på Google kommer ditt inlägg upp som första träff. :p

I just lööööööve chai!



Världens bästa tea och skavsår

Åh herregud vad ont i fötterna jag har nu efter en hel dags shopping!
Först röjer man igenom hela IKEA med en mor som ständigt säger "vänta, jag ska bara titta på en grej här på den här avdelningen!". Okej. Stå och trampa. Hjälpa mamma välja; "de här bordstabletterna eller de här? De här servetterna eller de här? Kommer det här se dumt ut?". Till slut var hon färdig med sin shopping och vi vände om och strosade tillbaks halva IKEA igen för att komma till restaurangen. Den bästa avdelningen, ofcourse! Åt lax med grönsaksmedaljoner och gräslökssås, precis som sist. Supergott!

Sedan drog vi iväg till Marieberg där jag inhandlade en hel del faktiskt. Skall lägga upp bilder senare eller i morgon (min systemare är totalt urladdad) men jag kan berätta redan nu vad jag fick med mig hem:

En otroligt fin klänning från Wear it company - otroliga 75:-
Kortärmad topp med paljetter upptill från H&M - 199:-
Svarta sneakers, satininspirerade, från H&M - 249:-
Chai tea från Kahls, 2 hg - 64:-
En burk Espresso House Chai Tea - 79:-


Det roliga var att jag såg teashoppen Kahls (jag tror den heter så?) och gick in och köpte chai där. Sedan går jag precis efter upp för trappen till andra våningen och får syn på de där rosa burkarna Espresso Hous Chai Tea (tur att det var riktigt bra tea på Kahls och inte skittea från Indiska). OFTA någonting sådant händer! Jag har letat efter de där burkarna sedan jag kom hem från Gotland, och där stod de och stirrade på mig idag som om de väntat på mig. Allt för länge.

Det är underbart att ha en egen burk nu! Tack Zarah som gav mig tips och ett smakprov under min visit på Gotland i somras. Ljuvligt gott!

Utöver allt detta köpte jag en liten present till Henrik; ett par Skullcandysnäckor. Jag tror han kommer digga dem. Let's hope so! Och hoppas att älsklingen inte hinner läsa min blogg nu innan han kommer hit. Det vore ju surt.

Nu skall jag fortsätta njuta av min kopp chai från Espresso H.
Smell ya later!

Morgontillstånd:


Trött. Illamående. Opepp.
Men vill mor åka till IKEA får man snällt följa med. Eller okej; har man tusen spänn att sätta sprätt på följer man gladeligen med. Men ett litet bättre humör och ett litet mysigare uppvaknande än "åh-det-känns-som-om-jag-ska-kräkas!"-tillstånd hade varit helt okej med mig. Om tomten kunde komma och besöka mig idag, då hade det helt klart varit min första önskan. Inte en stationär dator, alla världens pengar eller en platt-TV.

Nåväl, dags att gilla läget och göra sig i ordning inför tjejshopping.

Smell you later!

TV4 kan dö!

Nu är jag hur trött som helst på TV4. Huuuur trött som helst!
Man sätter sig ned för att se en bra film en mysig höstkväll. Men ack så fel det blev! Istället för att njuta av filmen lider man av all reklam. Låt oss säga att en film är 1½h lång; ja, den filmen blir på TV4 2½h lång i och med alla jävla reklampauser!

Kan de inte börja sända bra filmer på SVT1 istället? Jag blir allvarligt riktigt förbannad på detta! Hur kan reklamen ta så stor plats i TV? Det är sinnessjukt!

För övrigt är det ingen som köper de tjänster/produkter de marknadsför i och med att alla hunnit bli så förbannat trötta på all reklam.

Fuck TV4 big time!

Zytomierska & Bingo med bebbe

Katrin Zytomierska är gravid, oh hej och hå.
För övrigt börjar jag digga henne.
Varför? Jag har fan ingen jävla aning.
GRATTIS!

Ang. inlägget igår ikväll

Inlägget jag skrev på engelska, nedan, var inte ägnat till mina läsare.
Nej, det var ägnat till två hormonssprudlande p12 som jag träffade någonstans i Mulgore. För övrigt är killar som spelar World of Warcraft oftast ena riktiga töntar som tror sig veta mer om tjejer än vad vi tjejer vet. Not true! T.ex. spelar inte tjejer WOW, de lagar mat eller sminkar sig med väninnorna. De svär inte, big no no om en tjej svär; då förvandlas man till "sir" med en gång. De erkänner heller inte att de har pojkvän, även detta big no no. Dessutom är alla tjejer som spelar WOW i storlek med Vita Huset, snygga är de då inte.

"Men oj, du ser ju faktiskt rätt bra ut ändå... Det brukar inte tjejer som spelar WOW göra." Okej, tack för den kommentaren. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta...

Men tacka vet jag norrmän, de enda sunda och vettiga killarna i spelet. Till och med svenska pojkar stinker hormonssvett och fördomar inom WOW. Det är rätt underligt egentligen, att man kan vara så otroligt konservativ.

Folk snackar om att världen är mansdominerad; well, då har ni inte spelat WOW. Fyfan, det vore någonting för Gudrun Schyman det. Hon skulle nog sprängas i luften av avsmak rätt fort.

Så snälla Gudrun Schyman, spela WOW och ställ dessa mammas-pojkar-typer till rätta. Vad fan, vem vet, du kanske möter din drömprins som du kan kontrollera och hålla pli på?

What a sight!

Hello fuckfaces!



Hello imature kids! This is me, and this is my blog. :) If you wanna tell me some more stupid p12-thingelithings you can do it down in the commentaryfield. Feel free guys! Don't be ashamed for bein totally disasters!

xoxo Elfrida

Idag har jag varit i...


Miami


Rom


Hawaii



New York

I mina drömmar det vill säga.
Men ack så underbart det var!

Laugh out loud gör sig berättigat

http://litengubbe.blogspot.com/
Varför var inte denna blogg nominerad till Blog Awards? Den är ju helt jävla klockren och sådär gapflabbs-rolig-liksom. Måste upplevas!

Årshoroskop

Horoskop 2009 - fiskarna.
Läskigt. Mycket av det sagda stämmer. Hur det stämmer kan jag inte förklara här i bloggen, ännu. När tiden är mogen skall ni få veta allt! Men dit kommer vi inte ännu. Fast ja, mycket av det har ju egentligen inte alls med mig att göra. Egentligen.

Men jag kan ju säga som såhär att det här året kommer jag få stötta och hjälpa rätt rejält, vilket jag trivs väldigt bra med. Har ju alltid varit tjejen som lyssnar och försöker ge visa ord till följd. Den delen av mig kommer nog aldrig försvinna. Jag andas ju för att få hjälpa och stötta. Ibland har det väl gått ut över min egen person, men den återställs alltid och jag lider inga längre stunder.

Förresten, kunde inte horoskopet ha berättat att jag skulle placeras på ett flyg i morgon till Visby? Det vore ju typ guld värt! Men men, man kan inte få allt här i livet. Det är ett faktum.



Hur blockar man en IP-adress?

Hur blockar man en IP-adress från att kommentera mina inlägg här i bloggen? Nu har den där otroligt jobbige människan börjat terrorisera min blogg igen! Hjälp? Orkar faktiskt inte med den där människan, för den där människans kommentarer läser jag inte ens. Bara erasar hela skiten med en gång, därför känns det ju lite onödigt att han ens kan kommentera? SÅ HJÄLP!

Finally good night

Givetvis fick jag som jag ville.
Till Zandrah: sov så sött inatt. Watch out for the demons!

Guten nacht alles!

Godnatt!

Nu är det dags för mig att sova.
Om jag någonsin kommer kunna somna igen efter nattens omskakande upplevelser. Vågade inte ens gå ut ensam för att röka förut, men det lär jag göra nu. Kanske, kanske att jag kan få älsklingen att ringa mig. Då är jag liksom inte helt ensam i den bäcksvarta natten. Det vore befriande.

Godnatt folket!

Sanningen bakom The Exorcist

VARNING: känsliga personer rekommenderas att inte se klippet. Och det menar jag, på riktigt. Hur definieras då känslig? Ja, blir du t.ex. rädd när du ser The Grudge eller Shutter? Då är du känslig, så se inte klippet om de filmerna ger dig gåshud.

Jag skall nu berätta vad detta är för klipp, skall försöka hålla det kort:
Alla har väl vid det här laget sett skräckfilmen The Exorcist som hade biopremiär 1973 i USA? Hur som helst så är den filmen baserad på en sann historia; styrkan ses nedan i klippet. Anneliese Michel, född 1952 i Tyskland, troddes vara besatt av sex stycken demoner vid 16-års ålder. Hon fick epilepsianfall och var snart mycket sjuk. När de katolska prästerna och Annelieses föräldrar insåg att hon var besatt valde de att utföra såkallad exorcism. Inom henne troddes finnas sex demoner som ville komma till himmelriket, och "mother of God" hade valt Anneliese p.g.a. hennes kärleksfulla personlighet. Hon blev en så kallad martyr; hon offrade sig själv för att kunna hjälpa de sex demonerna till himmelriket. Hon svor en ed till "the mother of God" att hon skulle genomföra sitt uppdrag.

Under någon av dessa 67 tillfällen då exorcism utfördes förutspådde Anneliese sin egen död som skulle ta rum den 1 juli 1976. Den 1 juli 1976 vid midnatt avled hon. Efter obduktion kom man fram till att flickan dog av uttorkning då hon slutat äta och dricka långt före sin död.

Men nu till klippet; detta är ett tio minuter långt klipp med originalupptagningar från exorcismen som utfördes på Anneliese Michel. Varken ljud eller bilder är fake. Personligen mår jag otroligt illa när jag ser klippet, samtidigt som jag fascineras över det och sanningen i det hela. Så jävla äckligt!

Love and Duct Tape - Tough luck


En liveinspelning från Sommarens sista suck i Eskilstuna, Love and Duct Tape såklart. Grymmaste boysen in town! Lyssna och njut! (tips: höj på youtube istället för att höja ert högtalarljud, fattar ni? annars kan ljudet bli grymt dovt och bullrigt.)

Socialförvaltningen bullshittar vidare

Här om dagen ringde Henrik till socialförvaltningen för att be om ett möte angående socialbidrag till en lägenhet. Samtalet lät ungefär såhär:

Henrik: Hej *presenterar sig blabla*. Jag ringer för att ställa lite frågor angående bostadsbidrag.

Socialtant: Okej.

Henrik: Ja, jag undrar om det finns någon möjlighet att få socialbidrag till en lägenhet. Jag har nämligen hittat en etta med sovalkov.

Socialtant: Jaha... ja... det är såhär att vi kan inte ge bostadsbidrag till de som inte har jobb.

Henrik:
Eeeeeh *förvirrad* Ja, alltså, jag hade ju inte ringt till er och bett om bostadsbidrag om jag hade haft ett jobb för då hade jag ju haft egna pengar att betala hyra med...

Socialtant:
Ja, alltså, du vet att hyresvärdar vill inte hyra ut till de som inte har någon inkomst för då vet de inte om de kommer få betalt.

Henrik:
Okej, men jag är 21 och mina föräldrar vill inte ha mig hemma längre, vad skall jag göra då?!

Socialtant: Ja, de får väl ha lite förståelse för din situation i dessa tider. Du måste ha sociala problem i hemmet för att få bostadsbidrag till en egen lägenhet.

Henrik:
Okej... tack och hej. *klick*

Jag blev helt ärligt chockad när Henrik kom ner i källaren och berättade om detta samtal med socialförvaltningskärringen. Hela samtalet retade mig verkligen. Och vad fan är "vi kan inte ge bostadsbidrag till de som inte har jobb"? Ehh.

Jag kanske har förstått hela grejen fel; men finns inte socialförvaltningen till för att hjälpa personer som inte har ett jobb, som inte har någon egen inkomst? De är ena riktiga jävla råttor, skall jag få be att säga, för ungefär såhär går det till när man går på socialbidrag (i alla fall i den här hålan, om man ens får något bidrag):

Låt oss säga att jag får ut 3000 kronor i socialbidrag. Detta skall räcka till mat, hygienartiklar, nöjen o.s.v. Skulle det sedan vara så att jag inte hinner göra slut på 3000 kronor utan kanske bara gör av med 2850 kronor och alltså har 150 kronor kvar vid månadens slut; JA, då drar de av de där 150 kronorna på nästa utbetalning. Alltså får du vid nästa utbetalning 2850 kronor istället för 3000 eftersom du hade 150 kronor kvar på kontot som du inte gjort av med under föregående månad. Det kanske låter komplicerat, men det är egentligen rätt simpelt.

Dessutom vill de ta ifrån dig allt! Har du ett smycke hemma som är värt någonting, eller kanske en tavla, ja, då får du försöka sälja detta innan de kan ge dig bidrag. Säljer du då kanske en tavla för 1500 kronor får du mellanskillnaden av socialförvaltningen; 1500 kronor. Det spelar ingen roll om det är en födelsedagspresent eller liknande, du är enligt deras regler skyldig att sälja det som är värt någonting. Skulle du sedan få kanske 1000 kronor i födelsedagspresent medan du går på socialbidrag får du ut 2000 kronor istället för 3000 i utbetalning. Så inte ens under sin födelsedag får man ta emot någonting.

Henrik är 21 år gammal och hans föräldrar är alltså inte längre försörjningsskyldiga. De kan kasta ut honom när de vill, och det tänker de göra också. Inte för att vara elaka eller sätta honom i problem; tvärt om! De bryr sig om honom och vill att han kommer ut och får se det riktiga vuxenlivet. Precis så känner även mina föräldrar. MEN tydligen måste man alltså ha sociala problem nu för tiden för att få flytta hemifrån, alltså kan både jag och Henrik få bo hemma till dess att vi är 30 och psykiskt störda. Kanske det då kan räknas som ett socialt problem?

Som om det inte vore nog med att Henrik faktiskt är 21 och fortfarande bor hemma. Både jag och Henrik har tröttnat rätt rejält på det här att åka emellan, att inte få sköta tvätt tillsammans eller få någon typ av egen tid. Var vi än är finns det människor runt om oss, här hos mig eller hemma hos honom. Vi behöver vår tid, vi behöver få vara ensamma och ta ansvar tillsammans. Vi har snart varit tillsammans i tre år! TRE ÅR! Jag satt och tänkte på detta igår, hur groteskt det egentligen är att vi under tre år har skiftat mellan hans hus och mitt hus.

Men dessa tre år verkar bli fler. Vi blir nog hemma åtminstone fem år till, för det är om ungefär fem år jobben kommer börja strömma in igen.

Fast nu är det ju så att varken jag, Henrik eller hans föräldrar har någon som helst lust att bara stå och se på när de snackar skit. Vi har nu kollat upp varenda liten jävla regel, varenda liten sunkig detalj i deras stadgar. Och om jag säger som såhär: allt talar för oss, och inte för dem. De har lurat Henrik, de har snackat skit och gjort allt för att hålla ännu en desperat sökande borta. De har ju jobb, så de behöver ju uppenbarligen inte bry sig, de är ju nöjda över vad de har lyckats åstadkomma (d.v.s. ingenting). De är ena riktigt sliskiga möss!

Vi kommer fixa det här. Så är det! Snart kommer Henrik få en lägenhet and that's it! Ni kan själva läsa socialförvaltningens stadgar på internet så kommer ni nog förstå varför vi har rätt.

Nu skall jag socialisera mig lite. Måste tänka på annat, för jag är så jävla förbannad! Hörs i morgon!

Och om någon socialtant läser detta, feel free att ta in allt och sug på den!

Fairytale gone bad

Biljetter till kents konsert i Linköping den 10 mars bokade.
Ringt till socialen, men mer om det senare eller i morgon. En riktigt smaskig historia skall ni veta!

Jag är skittrött. Kan fan inte skriva mer nu. Skall filura lite på ett inlägg, men först sova typ. Fuckad dygnsrytm.

I miss you, hairy!


Var tog mitt hår vägen? Jag saknar det så himla mycket. Är verkligen trött på min korta frisyr, så jag tänker helt ärligt spara ut det nu. Inga fler dumma sommaridéer om blonderingar! Det är bara dyrt och blir aldrig speciellt snyggt. Nej, nu håller jag fast vid det mörka och hoppas på att håret inom sin tid blir starkt och frodigt, haha. Jag passar så mycket bättre i långt hår! Dessutom diggar jag färgen på bilden, typ mörkröd/svart. Skall ordnas så småningom.

Bloglovin och Hagnesta Hill

bloglovin
Vill du hitta hit igen? Lägg då till mig på bloglovin, typ världens bästa sajt om man har ruttet minne eller fullt i bokmärkesmappen (som jag har då jag är en riktig liten bokmärkeshora, haha). Jag menar, vem vill inte lägga till tjejen som festat i Hagnesta Hill?

Okej. Det var ett s k ä m t ! för er som inte förstod. För övrigt kanske jag borde upplysa om att en del inlägg här i min blogg bör tas med en nypa salt.

Nu skall jag se hur min bakfulla mamma mår (haha, inte jag denna gång!). Ja, det var ett jäkla drag där i Hagnesta Hill. Hur fin fest som helst! Tack storsis med make för en otroligt skön fest med otroligt öppna och glada människor! Det gör jag gärna om.

Bloglovin! ♥

Creepy...

Fiskarna 19/2-20/3


Det händer spännande saker på många fronter. Framför allt förändras ditt sociala liv. Du får nya vänner, kanske som en följd av händelser på kärleksfronten. Det är inte alls omöjligt att en riktigt intensiv höstpassion slår till rätt vad det är och överskuggar alla andra händelser.

Festen är i Hagnesta Hill.

Ikväll har jag festat i Hagnesta Hill. Det tyckte jag var coolt. Glömde dock montera ned skylten och slänga in den i bilen. Skit också. Nu är jag så trött att jag snart somnar. Jag ska gå och sova. Kort och koncist. Egentligen inte min grej. Men nu är det så. Serrnnnni. Guten nacht vänner och ovänner och alla ni andra oindelade.

Godnatt babes!

Det är inte vidare intressant men jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu. I morgon är det födelsedagsparty i Eskilstuna för storasyster, will be darn nice!

För övrigt vill jag säga grattis (säger man så? hm...) till mina älsklingar Zandrah, Helene och Kenzo som flyttat till ny, fin, gul, lya idag. Ser verkligen fram emot mitt besök på Gotland i december. Skall bli så himla mysigt att tillbringa tid i det otroligt schysta huset!

Hoppas det känns bra. Miss you guys! ♥

bloglovin

Ny jacka + trojanattack


Här om dagen blev det impulsköp av jacka. Eller egentligen behövde jag ju en höstjacka, skulle jag tvingas springa runt i en fodrad vinterjacka hela hösten hade det blivit jäkligt svettigt. Denna jacka är av märket frk. och inköpt på Åhléns, 599 kronor. Helt klart den snyggaste och skönaste jacka jag ägt. Den dyraste också för den delen. I alla fall vad jag vet.

För övrigt har min dator flippat totalt, återigen. Det tar ungefär fem minuter innan man faktiskt kan se vad man skrivit. Helvete om de där jävla trojanjävlarna tagit sig in i min stackars laptop igen. Kan de inte bara låta mig vara?

Suck! bloglovin

En förändring eller två

Jag diggar courier new men vi får se hur länge jag orkar se det typsnittet. Eller, hur länge ni orkar läsa det stenåldersgamla skrivmaskinstypsnittet. Courier new bringar ändå magisk nostalgi från dess att jag var en liten flicka och i stort sett levde med familjens skrivmaskin.

Just det... berättade jag att jag är född 1990?

Fredagsfinal Idol #1

Jag tänker försöka skriva någonting om Idol 2009 varje fredag. Skall försöka hålla det så kort som möjligt genom att välja ut ett plus och ett minus. Jag sparar givetvis det göttigaste till sist.

-
Den irriterande lillungen (med den kristna frisyren, höhö)
Var det någon av er som såg Idol Eftersnack på TV400? Hur som helst intervjuade Jihde Karolinas pojkvän och bredvid stod en liten tjej på typ 13 bast och Jihde frågar vem hon är, hon svarar något i stil med "min morfars morfars morfar jobbade åt Karolinas morfar förut". Okej, inte riktigt så, men hon gav ett svar som tydde på no connection at all. Sedan frågar Jihde vad lillflickan tyckte om att Karolina åkte ut. Lilltjejen svarar: "*gör pruttljud med munnen typ tio gånger*".

Japp, där satt jag med öppen mun och undrade vad fan som pågick. Sedan tvingade Jihde Karolinas pojkvän att göra samma sak. Jihde i sin tur gör detsamma. Det kändes som en enda banal pruttmumnscirkus. Pinsamt.

+
Karolina åkte ut
Okej, jag har inga som helst problem med Karolina. Hon verkar urgullig och kan verkligen sjunga. Uppenbarligen var detta knappast hennes genre. Eddie bemästrade heller inte genren galant, men han var åtminstone mer säker i det han gjorde än Karolina. Men anledningen till att jag valde det faktum att Karolina åkte ut som ett plus är att svenska folket äntligen förstått att man faktiskt skall rösta ut den som sjunger sämst, att man skall rösta med hjärtat och inte med ögonen (ja, jag röstade på Eddie i duellen därför att jag tycker han var mycket bättre, innan röstade jag på Tove).

Vilka är era plus och minus?

Dagens skratt

Ja, jag har väl egentligen bara en sak att göra:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Är det missbildade korvar eller läppar? Det är ju frågan.
Sedan när var det snyggt att faktiskt se ut som Betty Boop?
Och ja, jag har absolut ingenting bättre att skriva om, och detta
gav mig ett riktigt skönt och välbehövligt skratt!
Håll med om att det snarare ser ut som en missbildning än
ett skönhetsingrepp? Hahahaha. *uttråkad*


Hahahahahaha!

En mening

Jag är världens mest värdelös individ.

Nu blidde jag lite orolig...

Ja! Herregud!
Biljetterna till kents turné släpps redan den 12:e oktober. Jag har tre alternativ till städer att se dem i: Örebro, Linköping och Stockholm. Går biljetterna slut lika fort som de gjorde sist till t.ex. Annexet i Stockholm ligger jag förmodligen lite pyrt till. Då fick jag och en vän köpa andrahandsbiljetter av en kille; för 1000 kronor styck! Givetvis var det så värt det, men fyhelskotta vad man fick leva snålt efter att de var köpta. Dock är jag väldigt glad att jag fick se dem då, 2007, men att köpa biljetter för omkring 350 kronor är ju faktiskt att föredra.

Nu måste jag försöka snacka med mamma och pappa, fråga om min 20-årspresent kanske kan tänkas köpas lite tidigare än tänkt. Det här är ju det enda jag vill ha! Det enda jag kan tänka mig!

Har en känsla av att det kommer bitas naglar i ett par dagar nu. Håll tummarna för att jag kanske kan knipa en biljett eller två.

Röd förhandsbokad!

Nu har jag förhandsbokat kents nya album Röd.
Det kan du med göra på Megastore.se. Här är en direktlänk!
Som ni ser, om ni klickar er in på direktlänken till albumet står det TBA-TBA och inte Kent - Röd.
När ni sedan lägger till den i kassan står samma sak, men bli inte rädda att det är fel för det är det inte. I bekräftelsemailet på ordern står det Kent - Röd och inte TBA - TBA.

För mig som tog fakturabetalning slutar summan på 140 kronor (albumet 99:- + frakt och fakturaavgift), inte mycket att tjafsa om alltså eftersom albumet kommer kosta omkring 200 spänn (normalpris ungefär på nya album) nyutkommen i butik. Plus att jag får hem albumet i brevlådan under releasedagen, alltså den 6:e november. Så värt det!

Nehepp. Now should I probably pack my things and go. Det bär nämligen av hem till Henrik nu. Ovanligt, jag vet.

En röd turné med start 25 februari

Förresten ger sig kent även ut på turné.
Den 10 mars, dagen efter det att jag fyllt 20, spelar de i Linköping.
Och ja, det känns väl rätt självklart vad jag tänker önskar mig i födelsedagspresent?
Jag tänker försöka se dem i Linköping och Örebro.

Just nu känns allt perfekt och nästan lite för bra för att vara sant. Här följer turnédatumen:

25-26/2 Stockholm
3/3 Gävle
5/3 Helsingfors
10/3 Linköping
12/3 Århus
13/3 Köpenhamn
14/3 Malmö
18-19/3 Göteborg
24/3 Oslo
25/3 Bergen
27/3 Bodö
30/3 Örebro

Utan din luft i mina lungor


kent - Röd

Låtlista:
1. 18:29-4
2. Taxmannen
3. Krossa Allt
4. Hjärta
5. Sjukhus
6. Vals För Satan (Din vän pessimisten)
7. Idioter
8. Svarta linjer
9. Ensamheten
10. Töntarna
11. Det Finns inga Ord


Den 6 november kommer ni inte kunna nå mig. Skall stänga in mig på rummet tillsammans med dator och mina skullcandy. Mobil avslagen. Jag tänker njuta av detta i fulla drag, inte avvika från de (ja, jag vet redan) ljuvliga tonerna och stämman av Jockes röst en enda sekund.

Det här är för mig kärlek. kent är kärlek för mig och har varit sedan dess att jag var 12 år gammal och, av ren slump, köpte Vapen och ammunition. Jag satt heeeela dagen på rummet med min dåvarande CD-spelare och lyssnade, blev magiskt trollbunden, samtidigt som jag skrev ut en hel jävla dagbok. Skulle jag någon gång lista mina mest magiska stunder här i livet hade mötet med kents musik helt klart varit tvåa (Henrik och Zandrah är  etta, såklart).

Min första konsert med kent var jag och såg vid 15 års ålder i Norrköping under deras tältturné (även kallad turné 19). Efter dess har det blivit några vändor, om man säger så. De som inte besökt en kentkonsert; gör det om ni får chansen. Henrik har alltid gillat kent, men efter att jag drog med honom och några vänner på en konsert i Norrköping (2007 tror jag det var?) i Himmelstalundshallen fastnade han än mer för dem. Efter det fick vi ännu en konsert tillsammans, Lejongropen 2008, i Norrköping.

Det finns inga ord för känslorna som sprider sig i min kropp när jag lyssnar på Töntarna och läser om albumet på internet. Därför tänker jag inte ens försöka beskriva hur jag känner. Kärlek. Det får beskriva nog, fastän det är mycket större än så. Större än kärlek. Mycket större.

Lyssna på Töntarna på Spotify och dröm dig bort du med.

Supersöt tröja och polkagrisstång


Mamma och pappa kom nyss hem från Småland. Denna t-shirt/topp hade de med sig till mig. Jag diggar den, så jäkla söt och sydd i ett riktigt skönt material. Taaaaack! ♥ Köpt på Lindex.

Sedan fick jag en skitstor polkagrisstång från Grenna och den är verkligen stor som en... ja, ni vet? Anledningen till att den är sådär baotastor är nämligen att det är en jubileumsstång. Lyxigt, haha! Jag diggar polkagrisar men kommer aldrig få i mig hela! Kanske Henrik vill dela polkagriskärleken med mig.

Får mumsa på så länge jag kan helt enkelt!

bloglovin

Tove - All these things that I've done


Tove och Erik är bäst hittills i Idol. Karolina är också jäkligt bra, men hon känns så... vanlig? Skitduktig, absolut, men tråkig. Sämst hittills är i alla fall helt klart Camilla och Nicklas. Förstår verkligen inte hur juryn kunde välja dem. För att göra bättre TV och tortera dem i ett eller två program till?

Däremot är jag väldigt nöjd med att de valde Reza som wildcard. Eddie, känner ingenting för honom faktiskt. Varken dålig eller skitbra...

Men men, så kan det gå!

bloglovin

Lite partybilder från mitt place


Kärt återseende! Jag och Johanna. Vi hängde ju som fan i ettan på gymnasiet och jag hade fasen ingen aning om att tjejen kunde festa som hon gör. Jag blev väldigt glatt överraskad när hon dök upp. Gjorde kvällen, helt klart, eftersom hon alltid är så förbaskat glad och sprallig!


Daniel, om du läser det här: du har mött din själsfrände. Vi visste ingenting under ettan på gymnasiet; men Johanna är precis lika mycket linslus som du! Fast det hade jag också varit om jag varit sådär snygg och cool. You go girl! ♥


Sedan fick Kim för sig att gänget skulle dansa lite jenka. Jag stod över och valde istället att fotografera den sköna kön som varade i cirka tio sekunder.


Johanna ser skitseriös ut, Marre ser ut att vara dölycklig och jag muppar mig som vanligt ofcourse.


Emmpa får till en rejäl pose alltså! Krya på dina borttagna halsmandlar nu, haha. Aw, hoppas inte din hals gjorde allt för ont idag när du gick upp. ♥


Emmpa och Kim myser!


Johanna och Zingo blev bundisar.


Okej, jag har en kommentar: what the fuck?


Konversera i vardagsrummet. Förstår inte ens hur någon kunde höra någon säga något där inne för musiken var tokigt hög!


Kvällens bild, helt klart.

Vi blev kanske inte speciellt många igår, men jag hade helt klart jäkligt kul! Det blev mycket musik, mys, röka, sprall och allvarliga konversationer. Tack alla som kom och tack för att jag faktiskt inte har så mycket att städa idag! Jag är grymt nöjd!

Marre och Kim blev kvar över natten och de har inte vaknat än. Jag däremot gick upp vid 09.30 och var piggare än jag varit på hur länge som helst! Tequilarace for the win när man inte blir bakis. Det är förresten ett väldigt bra tips om man vill dricka gott och inte dra på sig världens hangover, om man håller sig till endast tequila d.v.s.

HEPP! Nu skall jag filosofera lite för mig själv.

bloglovin

En whiskey med cola, tack!

bloglovin

Okej.
Jag mår inte så jävla bra så jag sköt upp festen en timme. Mina vänner kommer nu vid 20.00 istället för 19.00. Behöver lite peace och en återställare. Återställaren får bli en whiskey (förlåt pappa, men du har faktiskt sagt att jag får ta whiskey när jag inte känner mig kry) och peace får bli lite TV. Skulle egentligen behöva lägga mig ned och bara slappna av en stund men jag vet så väl att min huvudvärk bara blir värre då, för det blir den alltid.

Så, nu blir det lite TV och whiskey. Efter detta skall jag gå upp och klä på mig, kanske sminka, fixa hår och städa undan lite här hemma.

Hörs senare I hope!

Men det här var ju inte bra alls!

Tror bestämt jag gått och dragit på mig någon typ magsjuka eller liknande. Det kom ju väldigt lägligt när jag håller för fest ikväll. Blir nog inte väldans mycket tequila för mig, det blir nog faktiskt knappt någon alls. Mår verkligen superhemskt! Samtidigt som jag mår såhär dåligt kan jag ju inte bara blåsa av hela köret, det går ju inte. Så ikväll får jag helt enkelt jobba på att hålla masken.

Tror jag drabbats av Rosenborgsyndrom, haha, Henriks bror är just nu magsjuk och jag har tillbringat nästan all min tid i deras hus den här veckan. Peppar, peppar, ta i trä, det fick jag allt äta upp!

Idag är jag så förbaskat trött och opepp att jag förmodligen hade kunnat ligga i en 24-timmarsdvala. Just nu låter det väldigt lockande och jag kan knappt dra iväg tankarna från den där varma sängen som bara står och väntar på mig till natten. Den hade varit ännu bättre om där funnits en pojkvän i bädden, redo att värma mig all night long. Men det finns det ju inte utan jag får snällt vänta till i morgon, för då skall jag bannemig värmas heeela natten av min älskling.

Hepp, det här blev ju en enda röra av snicksnack. Kanske det är dags för mig att istället börjar göra mig i ordning som värdinna inför kvällen istället för att sitta här och babbla på om mitt olidliga tillstånd.

Hörs senare (om jag inte ligger på tjottan och hulkar det vill säga)!

Bild: jag är 4 år gammal och har fått tag på något surt att bita i. Det sura äpplet jag får äta upp idag, kanske?

bloglovin

Problem funnet

Kommer ni ihåg att jag i ett tidigare inlägg skrivet inatt berättade om misstankarna mot ett eller fler virus i min dator?

Jo, visst har jag virus i laptopen, ett. Men inte vilket virus som helst, en förbannad trojan! Har haft en trojan förr, då i en skitgammal stationär dator. Detta virus är fruktansvärt irriterande skall ni veta! Ni som själva upplevt det vet nog vad jag snackar om. För er som inte har upplevt en trojan, här kommer lite fakta:

"En trojan, också kallad trojansk häst är ett program som utger sig för att våra något annat. Vanligtvis kan det vara en skärmsläckare eller ett litet spel som i själva verket innehåller ett dolt program som startas i bakgrunden. Trojanen håller sig därefter gömd för användaren. Trojaner kan användas av illasinnade personer för att få tillgång till din dator över internet, skicka email, använda din dator som en proxy för att utföra olika attacker förklädd som din dator. Detta är bara några exempel på vad trojaner kan användas till. Genom en trojan kan en annan användare få fullständig kontroll av din dator; radera filer, logga vad du skriver, ta skärmdumpar av ditt skrivbord och mycket mer. De flesta antivirusprogram upptäcker och tar effektivt bort trojaner. Det vanligaste sättet att bli smittad av trojaner är genom e-mail med bifogade filer som utger sig för att vara exempelvis skärmsläckare."

Så nu måste jag krångla här. Ladda ned trojan remover och fixa och trixa med det bara för att någon jävla sjuk skitunge har haft/har kul. Vilket liv den jäveln måste ha.

Nu ska jag laga käk.
Glöm inte att lägga till mig på Bloglovin.

bloglovin

Då kanske jag skulle kunna få sova nu då?


Jag är så jäkla trött idag att jag nog faktiskt skall gå och lägga mig en stund till. Vaknade i morse vid 09.10 av att Zingo stod och gruffade bredvid sängkanten och sa (om han inte varit hund och kunnat tala) "jag vill gå ut och läsa dagstidningen nu! Och om du inte går upp NU kommer jag läsa dagstidningen på dig!". För ja, när en hund får gå ut och gå är det för dem precis som att läsa dagstidningen. De läser liksom vad som hänt i det område där de rastas. Coolt va? Vilken jämförelse, men det var faktiskt min kära mor som berättade för mig.

Som sagt, hopp i bädden och sedan upp igen om någon timme för att laga käk! Hörs senare!

bloglovin

Leker runt en tråkig höstdag i oktober


Att leka runt i photoshop är nice. Någon som kan lista ut vad detta är egentligen? Ah, tricky, huh? Kanske inte. Nåväl! Låt gissningarna flöda för fulla livet nu!

bloglovin

Bloglovinstrul

Okej, eftersom blogg.se är totalpuckat (eller jag är totalt retarded) får jag helt enkelt använda mig av denna ikon längst ned i inläggen. Som en liten tagg, sådär. Jag kommer förmodligen glömma om och om och om igen, inga prenumeranter blir det väl heller. Men skitsamma, detta är kul för sakens skull enligt eget tycke!

Nu skall jag dricka upp min krusbärsdricka och se lite på television. Hörs!

bloglovin

Hitta mig på Bloglovin

bloglovin
Nu kan man till och med följa mig på Bloglovin.
Kan inte förstå varför jag inte använt denna funktion innan?
Och nu har jag försökt lägga in en Bloglovinikon som länk
här i min sidebar, men se det gick inte! Såklart!

I will survive, I hope


Bild: Henriks hand, tagen av mig. Jag kan inte låta bli att älska den.

Nu är det något jävla virus i min dator. Detta är jag 99 procent säker på. Om vi säger som så att det går liksom inte att skriva. Man får skriva utan att se vad som skrivs och hoppas på att det blir rätt. Så förbannat irriterande! Så nu lär det bli lite av en viruskoll, all night long. Det var verkligen vad jag ville göra ikväll; sitta och leta igenom min dator efter problem (som om jag inte har nog med egna) för att några jävla snorungar har haft kul på internet!

Sedan skall jag avinstallera Internet Explorer för det är tammefan det värsta skit någonsin. Det spelar ingen roll hur många gånger jag går in och ändrar inställningarna för pop-ups... De kommer upp hela, hela, hela tiden och det börjar gå mig på nerverna. Vet inte hur mycket av True Blood jag egentligen missade på grund av de där förbannade pop-upsen. Sjukligt irriterande!

För övrigt tog det inte ens en vecka för mig och Henrik att se klart säsong 1+2 av True Blood. Helt klart den näst bästa serie jag någonsin sett (Band of Brothers kommer för alltid vara #1!). Bill är bara såååå läcker! Och ja... sen handlade det ju om vampyrer och andra blodtörstiga varelser. Kan det bli bättre?

Tänkte kanske skriva ett inlägg senare och jämföra Twilight och True Blood; som båda handlar om vampyrer men är sjukligt olika på många plan.

MEN FÖRST skall dessa blodtörstiga monster i min dator bort!
Wish me luck, I will need it because I'm totally retarded.

Diggelidiggelidoocool



Haha, måste säga att jag diggar din blogg Robbie. Och du verkar ju råskön! Keep on rockin'!

/Rebellen

(Och ja, ett av bokmärkena råkar vara Jame's horde leveling guide. Satans WOW, I just can't let it go, still addicted!)

NU skall jag göra mig lite snygg inför kvällen. Vill ju inte se ut som en trasa motorolja när det vankas födelsedagsmiddag. Efter det blir det till att dra hem och chilla järnet framför Idol.

Vem åker ut idag?
Jag tror, men hoppas verkligen inte, att Calle åker. That would be so sad. Men men, ödet får visa oss vägen. Hörs senare, ha en awesome kväll!

Till Zandrah: jag fastnar inte alls på bild

Okej, det är fastställt: jag kan inte vara seriös när andra tar kort på mig. Det går helt enkelt inte, det finns inte i min natur. Jag är underlig, jag är chubby, jag har en vän som heter Sär och jag är absolut helkonstig. Så konstig. Jag menar; vem f-a-n kan ens få till den där minen jag har på bilden? Visa mig ett bildbevis och jag kan ge med mig. Men då skall jag fanimig se en bild också!







FF, 19 år gammal, ensam-hemma-för-första-gången, typ.

Face the truth:
vem var jag egentligen som trodde att det inte skulle vankas kalas här i morgon när det är FF och allt över helgen?

Givetvis är det fest i morgon med the crew. Man får ju ta tillfället i akt när föräldrarna inte är hemma. I och för sig var jag ingen cool dotter som höll käften om det. Nej, jag frågade snällt och fick av min mor som svar:

"Självklart är det okej att du har fest, vi litar på dig!"

Det kändes nästan som ett styrkepass. Jag var offret och mamma min coach, ståendes bredvid mig, flåsandes och gormandes "you can do it! come on, you can do it! show me what you've got!".

Det var inte riktigt den reaktionen jag förväntade mig av min kära mor, om vi säger så. Jag tänkte mig mer någonting i klass med detta:

"jaha, vilka kommer då? De tar väl inte heroin? De knarkar väl inte? Det är väl inte folk som blir så fulla att de slår sönder mitt furuskåp i vardagsrummet, va? De kommer väl inte misshandla Zingo? HJÄÄÄLP!"

Nej. Okej. Kanske inte riktigt så heller... men kanske någonting lite mindre positivt än "YOU CAN DO IT, COME ON, SHOW ME WHAT YOU'VE GOT!".

Men det är dags att inse att jag alltid har varit dottern med stil (haha?) och givetvis litar de på mig. Jag har väl aldrig gjort något ont (haha?)? Mamma tog detta cool, pappa med för den delen.

Till mamma och pappa:
Jag lovar att huset kommer vara helt och rent och utan mögel när ni kommer hem på söndag. Men vi kanske får stå ut med några däckade members of the crew, men det är väl ändå helt okej?

Bra. Tack för ert enorma förtroende och ha så kul med traktorerna i Småland!

I'm in love with Brutus and Casey, totally!



Det här är något av det best berörande jag någonsin sett. Jag brukar väldigt sällan grina framför Youtube, men nu gjorde jag faktiskt det. Hur kan man inte bli tårögd av denna otroligt vackra historia?

Det började med att jag såg Casey Anderson och Brutus the Grizzly Bear i ett avsnitt av Oprah alldeles nyss på 3:an. Började givetvis googla i samma sekund och den här historien är bara så jäkla fascinerande och intressant!

När man sedan läser diverse kommentarer angående det faktum att Casey uppfostrat Brutus sedan dess att han var en liten björnunge blir man bara förbannad! Många skriver "ja, vänta bara till dess att han blir ilsk och käkar upp dig och alla i din familj", "jag skulle aldrig låta mina barn vistas i närheten av den där besten, skäms!" eller "inga björnar är trevliga individer, de är vilda djur som bara har i åtanke att göra illa människan".

Men H E R R E G U D !
Vem stör det egentligen att en otroligt ödmjuk och underbar man tar hem en hotad björn och uppfostrar honom, låter honom få trygghet i ett hem?
Jag skall säga er en sak: hundar, katter, hästar, ormar and on and on and on, var också vilddjur en gång i tiden för länge, länge sedan, innan vi människor gjorde dem till keldjur. Hunden är, för de som inte vet, besläktad med vargen som liksom björnen är ett rovdjur. Alltså kan du ha världens best hemma just nu, liggandes sött sovande vid dina fötter varje kväll med tonvis att kärlek att ge.

Jag menar visst, björnar är stora, har stora tänder och vassa klor samt ett otroligt dåligt rykte inom människoarten, men vad är det egentligen som säger att en björn skall sollas ut och inte en hund? Vad är det som säger att det inte går att uppfostra en björn som vi uppfostrar våra hundar eller katter eller vad vi nu vill ha hemma?

Det är faktiskt så som jag alltid har sagt: ägaren gör djuret genom att uppfostra det (med undantag att vissa djur, precis som människor, bär på någon typ av mental störning vilket jag själv har upplevt). Men såvida vi inte ger rovdjur som björn en chans, hur skall vi då veta hur de faktiskt beter sig i samspel med människan?

Jag är personligen väldigt imponerad av Casey och Brutus. Sedan är jag faktiskt jäkligt glad för att det faktiskt finns människor som Casey. Det är människorna som vågar gå mot strömmen som faktiskt har makten att göra skillnad.

Läs mer om Casey och Brutus här!

När schlager-Camilla åker ut

 

När jag såg det här i direktsändning igår höll jag på att skämmas ihjäl. Det kändes som en ren repris från år 2007. Ni vet, när Amanda och Marie hamnade i finalen och den inspelade vinnarlåten med Marie började spelas (som var menad att avslöja vinnaren som varje år), och Amanda trodde då att det var hennes låt och blev helt le i benen och "överraskad". Haha, men serrni det var ju faktiskt Marie som vann, och inte Amanda. Tacka för det, va!

 

När jag ser detta klipp mår jag verkligen dåligt. Stackars schlager-Camilla!
Men samtidigt undrar jag; hur kan man höra fel på Karolina och Camilla? Är det Jihdes dialekt som totalt messar upp för lilla schlagerprinsessan?

 

Igår när vi i familjen såg utröstningen:

Mamma:
Alltså, även om de åker ut är de så glada och trevliga, förstår inte hur de kan hålla minen så bra!
*Camilla hoppar upp i Jihdes famn*
Jag: Jo, men de har ju blivit bra kompisar under tiden fattar du väl! Det är klart de är glada för varandras skull!
Från TV'n klingar Jihdes stämma: Camilla. Den där vägen. Det är Karolina som har gått vidare...


DÅ hajade jag att det faktiskt inte var glädje för någon annan som infann sig hos Camilla, hon hör helt enkelt dåligt.

 

Haha! Fyfan vad kul! You can call me ms. Schadenfreude, but this is real fun.


RSS 2.0