Försäkringskassan - lika illa som Arbetsförnedringen

Henrik får just nu arbetsgarantibidrag (or whatever it is) genom Arbetsförmedlingen, summan ligger på 2700-2800 kronor i månaden. Man lämnar in en lapp var 14:e dag och får pengarna 14 dagar efter det att lappen är inlämnad. Henrik lämnade in sin lapp omkring den 12:e augusti, och har han fått några pengar? Nej.

Utbetalningarna har väl egentligen varit lite ojämna hela tiden, men hallå... två veckor över tiden? Så han ringde upp Försäkringskassan och frågade vad som egentligen hade hänt. Och vet ni vad de svarar? Jo, såhär lät det:

"Oj, vi har visst glömt att betala ut dina pengar. Vi skall skicka ett inbetalningskort med en gång!".

Eeeeh... vadå glömt?! GLÖMT?!
Vi unga kan inte få jobb idag, vi har absolut inga pengar att röra oss med, och Försäkringskassan använder till sitt försvar att det har glömt?! Glömt... Jo, tjena, det känns som ren och skär bullshit. Hur fan kan man glömma någonting sådant?

Jag blir skitförbannad! Räcker det inte med att unga idag redan har det förjävla jobbigt? Skall vi liksom ge upp på allt nu, eller vadå?

Det har nu gått två eller tre dagar sedan dess att Henrik ringde upp dem, och har han fått några pengar? Nej. Hur lång tid tar det för ett brev på posten att komma fram? En dag. Just det...

Fan vad irriterad jag blir! Tycker verkligen synd om dem som får stå ut med den där förnedringen.

ÅÅÅÅH!

Ett väldigt frustrerat och irriterat inlägg, yes.

Kommentarer
Postat av: helene

Du vet att när myndigheter skickar brev, så skickar de med B-post, vilket tar som minst, tre dagar att nå fram. Så det kommer nog (förhoppningsvis) vilken dag som helst.



Sen kan man ju vända på't. Tänk om vi vanliga döda, skulle "glömma" att betala till F-kassan, då skickar de kronkalle efter en. På. Stört.



Kram

2009-09-17 @ 18:03:08
URL: http://macozaza.se
Postat av: Elfrida

Jaha! Nej det visste jag faktiskt inte.

Men ja, jag tycker det är hemskt alltså. Det är precis som att de har fria händer att göra vad som helst, medan vi "vanliga döda" måste rätta oss helt och hållet efter deras tycke och intresse. Så jävla sjukt! Blir helförbannad. :p



Kram!

2009-09-17 @ 19:09:23
URL: http://popgown.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej! Tack :) Romeo var också jätte sött!

Angående försäkringskassan; Shit vad de kan ställa till det för folk! De verkar tro att bara för att man inte får några pengar så behöver man inte betala räkningar eller framför allt livnära sig. Dock har jag än så länge inte stött på något problem men det är väl bara en tidsfråga efter allt man hört!



Vilka fina bilder du tar! :)

Kram

2009-09-17 @ 21:06:13
URL: http://llina.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0